چگونه یک سایت ریسپانسیو داشته باشیم ؟
در این مقاله از سایت ره آموز که از سری آموزشهای طراحی سایت و ریسپانسیو است، سعی در آموزش نکات سئو و تأثیر طراحی سایت ریسپانسیو کردن سایتها برای جستجوگرها دارد، در خدمت شما عزیزان هستیم و قصد داریم آموزش هایی لازم را جهت راه اندازی سایتتان انجام دهیم و مهمترین آن ریسپانسیو کردن سایت هست که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشیم.
پیشنهاد ما : الفبای راه اندازی سایت ( مراحل راه اندازی سایت )
چگونه یک سایت ریسپانسیو داشته باشیم
با توجه به الگوریتم جدید گوگل و اهمیت آن برای بهینه سازی سایت جهت استفاده اسمارت فون ها، تبلت ها و هر اندازه صفحه نمایش، اهمیت طراحی سایت ریسپانسیو ( Responsive) یا واکنشگرا اینجا مشخص می شود. بنابراین برای گرفتن رتبه بهتر در گوگل بهتر است به طراحی سایت ریسپانسیو حتما اهمیت دهیم. یعنی قضاوت با خود شما وقتی ۹۰ درصد ورودی های شما از طریق موبایل می باشد و این یعنی ریپانسیو نباشید دیگر چه کسی وارد سایت شما می شود و گوگل هم مطمئنا دوست ندارد شما را به کاربرانش نشان دهد.
تقریبا امروزه تمام مشتریان ما بعد از اتمام طراحی سایت شان، نسخه موبایل سایت خود را نیز می خواهند. پس می بایست همان زمانی که در حال طراحی سایت هستیم به فکر نسخه ای از آن در آی فون، تبلت و موبایل باشیم؛ به گونه ای که رزولوشن همه این موارد با یکدیگر هماهنگ باشد. قطعا در پنج سال آینده تعداد این ابزارها نیز بیشتر خواهد شد.
ریسپانسیو چیست؟
ریسپانسیو (responsive) یا واکنش گرا :
روشی که سایت یا صفحات وب نسبت بهاندازه صفحه دستگاه هوشمند (لب تاپ، آی پد، موبایل، تبلت، تلویزیون و مانیتور کامپیوتر) واکنش میدهد و خود را با اندازهی صفحه آنها منطبق میکند.
طراحی واکنش گرا نوعی طراحی با روش تهیه ی وبسایت با هدف محیا ساختن محیطی استاندارد برای وسایل هوشمند جهت استفاده در مرورگرها می باشد.این نوع طراحی باید امکاناتی نظیر قابل خواندن بودن، کاهش اندازه و اسکرول شدن رو در ابزارهای هوشمند ایجاد کنه!
نوعی طراحی ویژه است که از شیوه نامه های Css3 که از Css پیروی می کنه برای اندازه های مختلف مرورگر استفاده میشه.
معنی ریسپانسیو بودن سایت
توضیحی از یک سایت ریسپانسیو :
در قدیم برای اینکه یک سایتی را در گوشی همراه داشته باشیم می بایست که یک برنامه نویسی متمایز انجام می دادیم که در آن با توجه به شناسه مرورگر استفاده کننده شناسایی می کرد که این کاربر با گوشی همراه وارد شده است که در این صورت یا کاریر را به URL انحصاری تلفن همراه متمایل میکرد و یا محتوای تلفن همراه را در همان آدرس به او نمایش می داد.
این گونه سایت ها به گونه ای طراحی شده اند که ساختارشان حالتی شناورگونه است و با استفاده است از مدیا می توان سی اس اس را فعال کرد و بوسیله آن می توان سایز های صفحه و متن را تنظیم کرد.
سایز های ریسپانسیو
سعی کنید حداقل سه پوسته را طراحی کنید
یک سایت ریسپانسیو باید حداقل دارای سه پوسته برای پهنای باند مرورگر باشد. اعدادی که ما در زیر می گوئیم به صورت مثال است:
- کوچک: زیر۶۰۰ پیکسل.
این سایز برای اغلب تلفن های همراه می باشد. - متوسط: ۶۰۰ تا ۹۰۰ پیکسل.
این سایز برای اکثر تبلت ها، برخی از تلفن های همراه بزرگ و رایانه های کوچک مانند نوت بوک ها می باشد. - بزرگ: بیش از ۹۰۰ پیکسل. ا
ین سایز برای کامپیوترهای شخصی رومیزی می باشد.
در فریم ورک بوت استرپ دستگاه ها را به صورت زیر بخش بندی کرده است:
- موبایل : کوچیکتر از ۷۶۸ پیکسل
- تبلت: بزرگتر از ۷۶۸ پیکسل
- مانیتور رومیزی متوسط: بزرگتر از ۹۹۲ پیکسل
- مانیتور رو میزی بزرگ: بزرگتر از ۱۲۰۰ پیکسل
هر کدام از این پوسته ها باید متن و عناصر گرافیکی یکسانی داشته باشند اما هر کدام باید به گونه ای طراحی شوند که بهترین نمایش را در همان دستگاه داشته باشند.
نکته : برای آخرین دستگاه های تلفن همراه با ابعاد صفحه نمایش خاص طراحی نکنید. در عوض سایت خود را با توجه به محتوای خود طراحی کنید. چطور عناصر بر روی دسکتاپ کار می کنند و چطور این عناصر بر روی دستگاه های تلفن همراه به یکدیگر متصل می شوند.
نکته : تصاویر انعطاف پذیر برای طراحی وب سایت ریسپانسیو بسیار ضروری است. شما باید در مورد مقیاس اندازه عکس ها فکر کنید. چگونه بر روی صفحه نمایش یک کامپیوتر رومیزی بزرگ و یا یک تبلت و یا یک گوشی تلفن همراه به نظر می رسد. کدها به تصاویر اجازه می دهند تا با توجه به مقدار درصد عرض پنجره مرورگر مقیاس شوند.
تأثیر طراحی سایت ریسپانسیو بر سئو
از زمان شروع به کار شرکت گوگل در حوزهی اینترنت و بهعنوان جستجوگر زمان زیادی نمیگذرد.
مالکان این شرکت همیشه سعی در بهبود هرچه بیشتر دنیای اینترنت برای تمام مردم جهان را داشتهاند و با گسترش دنیای فناوری و وارد شدن اینترنت در دنیای فناوری و استفاده هر چه بیشتر مردم از تکنولوژیهای نو، شرکت گوگل برای اینکه مردم بتوانند بهراحتی از این اینترنت استفاده کنند قوانینی تعبیه کرده است که یکی از آن قوانین سرعت لود شدن صفحات و ریسپانسیو بودن سایت هست.
تأثیرات طراحی سایت ریسپانسیو بر سئو :
- افزایش رضایت بیننده:
زمانی که کاربران بتوانند سایت شما را در دستگاههای مختلف بدون اسکرول کردن ببینند و در داخل آن جابجا شوند رضایت آنها بیشتر میشود.
تأثیر طراحی سایت ریسپانسیو
- لینک سازی بهت :
هنگامیکه سایت به حالت ریسپانسیو طراحیشده است تنها یک URL برای دستگاههای مختلف ایجادشده است.
یعنی هر لینکی که به نسخه موبایل اشارهشده با دیگر دستگاهها یکسان است؛ و دیگر نیازی برای ایجاد لینکهای جداگانه برای دستگاهها نیست.
- جلوگیری از تکرار محتوا :
بهترین راه برای جلوگیری از محتوای تکراری استفاده از ریسپانسیو هست.
حتی بهترین سئو کاران هم با محتوای تکراری مشکل دارند چون برای انتشار محتوای خود در سایت برای نسخه دسکتاپ و موبایل به مشکل میخورد چون رباتهای گوگل آنها را شناسایی کرده و از نتایج خود حذف میکند و به صفحات پایینتر میروند؛
و راهکاری که این مشکل حل شود استفاده از یک URL تنهاست.
پیشنها ما : url چیست؟ چگونه url استاندارد درست کنیم؟
- افزایش سرعت لود صفحات :
یکی از مهمتری عواملی که در رتبهبندی سایتها تأثیر دارد زمان بارگذاری صفحات سایتها است و سئو کاران یکی از کارهایی که انجام میدهند افزایش سرعت سایت هست تا گوگل آنها را در نتایج بالاتر نمایش دهد؛ و سایتهایی که به روش ریسپانسیو طراحیشدهاند سرعت لود شدنشان نسبت به سایتهای دیگر بهتر هست. گوگل به سایتهایی سریعتر بارگذاری میشود و از ریسپانسیو استفاده کردند توجه خاصی دارد.
- تأثیر قابل توجه بر رنک موتورهای جستجو :
ریسپانسیو کردن یکی از عوامل مهم در رنکهای گوگل محسوب میشود و گوگل متناسب با رضایت کاربران از استفاده از گوشیهای هوشمند، طراحی سایتها بهصورت ریسپانسیو را بهصورت یه الزام درآورده تا همه کاربران بتوانند بهراحتی از سایتها بهرهمند شوند.
گوگل این را نشان میدهد که سایتهایی که ریسپانسیو طراحی نشده باشند بسیاری از مشتریان خود را از دست خواهند داد.
به چه دلیل می بایست سایت واکنش گرا داشته باشیم ؟
به دلایل زیادی سایت های واکنش گرا بهینه سازی شده به حساب می آیند و باعث بالا آمدن رنک گوگل در اینترنت می شوند پس یکی از دلایل مهم سئو سایت های واکنش گرا می باشند.
در اصل اینگونه سایت ها مورد علاقه کاربران می باشند و از سایت های پربازدید هستند.
کد ریسپانسیو در وردپرس ( افزونه ریسپانسیو وردپرس )
- افزونه WPtouch
ویژگی خوب این پلاگین تنظیمات پیش فرض آن است که شما نیازی به انجام تنظیمات ندارید تنها کاری که باید انجام دهید نصب و فعال کردن این افزونه است با این کار تمامی بخش های وب سایت ریسپانسیو خواهد شد. - افزونه SiteOrigin
دومین افزونه کاربردی که قصد داریم به آن بپردازیم پلاگین SiteOrigin با نصب بیش از ۱۰۰۰۰۰۰ موفق در مخزن وردپرس تا به این روز که در حال انتشار این مقاله هستیم می باشد با استفاده از این پلاگین نیز می توانید با امکانات حرفه ای که دارد ( Drag And Drop ، سازگاری با تمام قالب رایگان وردپرس و نسخه های پرمیوم ) انواع صفحات ریسپانسیو و واکنشگرا طراحی کنید.
نکته: حتما توجه داشته باشید که تفاوت بین افزونه SiteOrigin و WPtouch در این است که اولی جهت طراحی صفحات ریسپانسیو است و دومی به کل وبسایت را ریسپانسیو می کند.
پیشنهاد ما : افزایش سرعت سایت با ۱۰ روش کاربردی
سخن آخر :
در این مقاله که قسمت کوچکی از سری مقالات سئو هست فقط نکات جزئی درباره سئو مطرح شد.
اگر خواهان این هستید که وبسایت شما بازدید و رتبهی بهتری در جستجوگرها داشته باشد با برنامهریزی و استفاده از نکات سئو ای که گفته میشود راه آسانی در پیش رو دارید. پس مقالات دیگر سایت را برای اینکه با مفاهیم بیشتری در رابطه با سئو آشنا شوید دنبال کنید.
الان به نظر من از ریسپانسیو بودن به وب اپلکیشن کوچ کنیم بهتره چون گوگل خیلی اهمیت به چنین سایت هایی
lEokrpFbK