در دنیای امروزی زبانهای برنامهنویسی برای طراحی سایت ستون فقرات ارتباطات دیجیتال را تشکیل میدهد. همانطور که در سراسر جهان زبانهای انسانی زیادی وجود دارند که انسانها با استفاده از آن با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند، برای انجام طراحی سایت نیز زبانهای مختلفی وجود دارد. طراحان سایت با استفاده از زبانهای برنامهنویسی و مهارتهای طراح سایت به ایجاد صفحات وب پویا میپردازند، از جمله رایجترین و بهترین زبانهای برنامهنویسی که برای طراحی سایت از آنها استفاده میشود میتوان به جاوا اسکریپت، سیشارپ، پایتون و PHP اشاره کرد. یکی از نکات مهم و کلیدی در انتخاب زبان برنامهنویسی برای طراحی سایت توجه به این است که آیا این زبان برنامهنویسی back end انجام میدهد یا front end .
اگر به زبانهای برنامهنویسی علاقهمند باشید احتمالاً واژه زبانهای برنامهنویسی سطح بالا و زبانهای برنامهنویسی سطح پایین را شنیدهاید. یکی از مهارتهای طراح سایت انتخاب یکزبان برنامهنویسی مناسب از بین این دو گروه است. برنامهنویسی با زبانهای سطح بالا آسان است و به یک مترجم برای دستگاه نیاز دارد؛ اما زبانهای برنامهنویسی سطح پایین مستقیماً با دستگاه صحبت میکنند و برای برنامهنویسان دشوار هستند. بهعنوان نکته آخر به یاد داشته باشید که هیچ کمبودی در زبانهای موجود برای توسعه وب وجود ندارد و امروزه زبانهای برنامهنویسی زیادی در سراسر جهان مورداستفاده قرار میگیرند. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا به معرفی بهترین زبانهای برنامهنویسی برای طراحی سایت بپردازیم و در کنار آن برخی از مهارتهای طراح سایت را برای شما بیان کنیم.
معرفی بهترین زبانهای برنامهنویسی برای طراحی سایت
زبانهای برنامهنویسی زیادی برای طراحی سایت وجود دارد؛ اما همه آنها برای موقعیتهای مختلف ساخته شدهاند که طراح سایت باید باتوجهبه شرایط پیش رو یکی از آنها را انتخاب کند. در ادامه به معرفی بهترین زبانهای برنامهنویسی برای طراحی سایت میپردازیم:
جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت یکی از بهترین زبانهای برنامهنویسی برای طراحی سایت است. از نظر تخصصی، طراحی سایت سه لایه مختلف دارد. لایه اول مربوط به HTML میشود. برای لایه دوم باید CSS را بهخوبی درک کنید. در نهایت برای اینکه بتوانید در لایه سوم موفق شوید، به جاوا اسکریپت نیاز خواهید داشت. این زبان بسیار سازگار است و افرادی که به این زبان تسلط دارند فرصتهای نامحدودی را به دست میآوردند. با استفاده از مهارت های طراح سایت و زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت میتوانید در سمت کلاینت با Angular و در سمت سرور با Node.js برنامهنویسی کنید. علاوه بر این برای ساخت اپلیکیشنهای وب، دسکتاپ، موبایل و مشارکت در یادگیری خطمشی میتوانید از React Native ، React و Electron استفاده کنید. همانطور که میدانید جاوا اسکریپت مزایا و معایب بسیاری را به دنبال دارد؛ اما به علت کمک به سادهسازی فرایند توسعه جزو محبوبترین زبانهای برنامهنویسی به شمار میرود.
سیشارپ
زبان برنامهنویسی سیشارپ که با C# نشان داده میشود در ۲۰۰۲ میلادی توسط شرکت مایکروسافت ایجاد شده است. سیشارپ یکزبان همهمنظوره است و جزو پرکاربردترین زبانهای برنامهنویسی برای طراحی سایت به شمار میرود. ویژگیهایی نظیر آسان بودن یادگیری، استفاده گسترده برای توسعه برنامههای ویندوز و تحت وب و داشتن برنامههای تحت وب یکپارچه باعث شدند که این زبان برنامهنویسی در بین برنامهنویسان از محبوبت زیادی برخوردار باشد. خوب است بدانید NET Core پرکاربردترین پلتفرم C# است؛ زیرا یک کتابخانه استاندارد و یک محیط اجرا کارآمد را ارائه میدهد.
SQL
واژه SQL مخفف Structured Query Language است. این زبان برنامهنویسی ابتدا در دهه ۱۹۷۰ میلادی اختراع شد و به زباناصلی مورداستفاده در پایگاهدادههای رابطهای تبدیل شد. زبان برنامهنویسی SQL میتواند هر دادهای که در جداول یک پایگاهداده ذخیرهشده است را بر اساس معیارهای مشخصی که توسط کاربر تعیین میشود بازیابی کند. SQL برای طراحی سایتهای پویا مورداستفاده قرار میگیرد. برای انجام طراحی سایت با استفاده از زبان برنامهنویسی SQL باید اطلاعات پایگاهداده را در جدول DBMS ذخیره کنید و با استفاده از زبان برنامهنویسی SQL و زبانهای سمت سرور سایتهای دینامیکی یا پویا طراحی کنید.
پایتون
زبان برنامهنویسی پایتون یکزبان همهمنظوره و سطح بالا است که توسط Guido van Rossum توسعهیافته و در سال ۱۹۹۱ میلادی منتشر شده است. پایتون شامل بسیاری از چارچوبهای قدرتمند برای توسعه برنامههای کاربردی وب نظیر Django و Flask (این دو چارچوب بسیار امن، سریع و مقیاسپذیر هستند) است. پایتون برای یادگیری ماشینی، تجزیهوتحلیل دادهها، دستکاری دادهها، طراحی برنامههای دسکتاپ، هوش مصنوعی و توسعه وب سمت سرور مورداستفاده قرار میگیرد. خوب است بدانید زبان برنامهنویسی پایتون به دلیل حداقل نحو، تمرکز بر پردازش زبان طبیعی خوانایی و توانایی مدیریت برنامهنویسی شی گرا و کاربردی بهسرعت موردتوجه برنامهنویسان قرار گرفته است.
PHP
زبان برنامهنویسی PHP در سال ۱۹۹۵ میلادی منتشر شده است. امروزه زبان PHP به دلیل سادگی و مقیاسپذیری محبوبیت زیادی پیدا کرده است و بیشتر برای توسعه وب (both back-end and front-end) استفاده میشود. علاوه بر این زبان برنامهنویسی PHP برای تبلیغات آنلاین، توسعه بازی، خدمات میزبانی و سیستمهای مدیریت پایگاهداده نیز کاربرد دارد. خوب است بدانید PHP در ابتدا یکزبان برنامهنویسی سمت سرور بوده است که در HTML یکپارچه شده است.
مهارتهای طراح سایت
اگر قصد طراحی و توسعه وب را دارید باید از مهارتهای طراح سایت آگاهی داشته باشید، بیشتر این مهارتها در دورههای آموزشی مهارتهای طراحی سایت آموزش داده میشوند؛ اما برخی از آنها نتیجه کسب تجارب زیاد در این زمینه است. بهطورکلی یک طراح سایت باید وبسایتی را ارائه کند که نیازهای کاربر را برآورده کند. در ادامه این مقاله به بررسی مهارتهای طراح سایت میپردازیم:
- درک طراحی UX و UI
- درک طراحی موبایل
- یادگیری ایجاد کپیهای قاتل
- تفکر خلاق
کلام آخر
در این مقاله به بهترین زبانهای برنامهنویسی و مهارتهای طراحی سایت پرداختیم. امروزه مراکز آموزشی بسیاری به آموزش طراحی سایت میپردازند و افراد زیادی را وارد این حرفه پرطرفدار و پولساز میکنند. پایتون، جاوا اسکریپت، سیشارپ و SQL جزو زبانهای برنامهنویسی بودند که در این مقاله به آنها پرداختیم؛ اما آموختن این زبانهای برنامهنویسی بهتنهایی کافی نیست و یک طراح سایت حرفهای باید به سایر زبانهای برنامهنویسی که برای طراحی سایت وجود دارد نیز مسلط باشد. البته اهمیت سایر زبانهای برنامهنویسی از زبانهایی که به آنها پرداختیم بسیار کمتر است؛ اما به هر صورت بد نیست یک طراح به این زبانها تسلط داشته باشد.