یوتیوب دومین وب سایت محبوب دنیا بعد از گوگل است. در این مقاله تلاش می کنیم تاریخچه و ویژگی های یوتیوب را با هم بررسی کنیم.
یوتیوب یک وب سایت تماشای ویدئو است. که توسط ۳ کارمند سابق پی پل در فوریه سال ۲۰۰۵ ایجاد شد. (تاریخ: ۱۴ فوریه ۲۰۰۵‚ ۱۷ سال پیش). چاد هرلی‚ استیو چن و جاوید کریم پس از موفقیت های وب سایت فلیکو‚ سایت یوتیوب را به وجود آوردند.
این سایت دارای قابلیت های زیادی مثل بارگذاری ویدئو‚ تماشا و دانلود آنها است.
یوتیوب از ویدئو های سه بعدی و آناگلیف را پشتیبانی می کند. و سازگار با فرمت های مختلفی از قبیل فلش ویدئو می باشد.
شرکت یوتیوب در سان برونو کالیفرنیا است. تصویر بالا ساختمان یوتیوب را در سان برونو نشان می دهد.
یکی از ویدئو هایی که دارای بیشترین بازدید است، ویدئوی “چارلی انگشت مرا گاز گرفت” می باشد. این ویدئو در مه سال ۲۰۱۱ دارای بیشترین بازدید حدود ۳۷۵ میلیون بار بود. این ویدئو ۲ برادر اهل کشور انگلیس را نشان میدهد. که یکی از آنها به نام چارلی (۱ ساله)، دست برادرش هری (۳ ساله) را گاز میگیرد. این ویدئو در ماه مه سال ۲۰۰۷ توسط پدر این کودکان در یوتوب بارگذاری شد.
بیشتر ویدئو های موجود در این وب سایت توسط افراد عادی آپلود می شود. و بعضی از ویدئوهای آن، توسط رسانه هایی چون سی بی اس ‚بی بی سی و هیولو و غیره گذاشته می شود. و در نهایت برخی توسط خود یوتیوب بارگذاری می شود.
این وب سایت از سال۲۰۰۵‚ یعنی همان ابتدای تولید در ایران به صورت دوره ای فیلتر می شد. تا اینکه در سال ۱۳۸۸ به طور کامل در ایران فیلتر شد. اگر بخواهیم از تاریخچه و ویژگی های یوتیوب بیان کنیم باید به مدیر ایرانی یوتیوب نیز اشاره کنیم.
در سال ۲۰۱۰ به جای آقای چاد هرلی در سمت مدیریت‚ سالار کمانگر، یک ایرانی مقیم، به عنوان مدیر کل یوتیوب منصوب شد. در سال ۲۰۱۰ نسخه ای آزمایشی از یوتیوب راه اندازی شد که با استفاده از HTML5 کار می کرد. به این ترتیب تماشای ویدئو های یوتیوب نیاز به هیچ یک از نرم افزارهایی چون Adob flash player ندارد. از سال ۲۰۰۷ اکثر تلفن های همراه دارای جریان RTSP شدند. با وجود این جریان همه ویدئو های یوتیوب قابل تماشا در گوشی های همراه شدند.
پیشنهاد ما: چگونه محدودیت سنی یوتیوب را برداریم ؟
ویژگی های یوتیوب
یوتیوب مانند بسیاری از مسنجرها و وب سایت ها‚ بستری برای هر نوع محتوا اعم از سرگرمی‚ آموزشی, مستند و … است. که هم می توان آنها را تماشا کرد، هم به اشتراک گذاشت. شعار یوتیوب Broadcast yourself (خودتان را پخش کنید) است. در اصل یوتیوب فرصتی برای دیده شدن همه در سراسر جهان است. در یوتیوب می توانید خودتان محصولاتتان و کسب و کارتان را نمایش دهید.
شاید باورکردنی نباشد که یوتیوب دارای بیش از یک میلیارد فالوور است. هر ساعت ۳۰۰ فیلم بارگذاری می شود. میزان تماشای ویدئو در آن ۵۰ درصد نسبت به قبل افزایش یافته است. یوتیوب در ۷۵ کشور بومی سازی شده است. و دارای ۶۱ زبان دنیا است.
کاربرد های یوتیوب
در یوتیوب با استفاده از تکنولوژی های مختلف اعم از Adobe flash ,Html -5 و … اجازه بارگذاری‚ مشاهده و اشتراک ویدئو داده می شود.
علاوه بر بارگذاری ویدئو، قابلیت پشتیبانی از ویدئو های ۳ بعدی و آناگلیف و فرمت هایی از فلش ویدئو دارد. حتی ویدئو های موجود در یوتیوب را می توانید در پلی استیشن ۳ و پلی استیشن ۴ و وی و ایکس باکس لایو تماشا کنید. در گوشی های هوشمند با سیستم عامل اندروید و ios نیز می توانید فیلم های موجود در یوتیوب را تماشا و دانلود کنید.
بازاریابی در یوتیوب با محتوای ویدئویی از ارزش بالایی برخوردار است. ساخت و تولید محتوای ویدئویی در یوتیوب روش بی نظیری برای تقویت و اعتبار کسب و کار آنلاین است.
یکی از شروط تولید محتوا در یوتیوب خودداری از انتشار محتوای نامناسب‚ تبلیغ نکردن از عناصر غیر اخلاقی مثل مواد مخدر‚ نژاد پرستی و … است.
محتواهای ویدئویی شامل فیلم های مستند‚ توصیفی‚ عرضه محصول‚ پخش زنده و … بسیار در یوتیوب رایج است.
پیشنهاد ما برای مطالعه بیشتر کسب درآمد از یوتیوب با روش های فوق العاده است.
سایت های ایرانی مشابه یوتیوب
سایت های مشابه یوتیوب شامل آپارات‚ نماشا و … هستند. با توجه به فیلتر کردن یوتیوب به صورت دوره ای می توان در این سایت ها ویدئو های خود را بارگذاری کنید.
در این مقاله به ویژگی ها و کاربردها و تاریخچه یوتیوب پرداختیم. این سایت اکنون از پربازدیدترین سایت های جهان می باشد. بنابراین اگر می خواهید کسب و کار دیجیتال دارید. و یا دیجیتال مارکتر هستید، شناخت آن از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد.
ممنون از این مطلب کاربردی