قالب وردپرس دانلود آبجکت 3Dmax پرنده فناوری

پادکست چیست؟ ۷ مرحله برای تولید پادکست حرفه ای

2,474 بازدید

خیلی وقت ها یه موضوعات خاصی در تنهایی در ذهنتون آشوب به پا می کنه و ذوق زده می شوید و دوست دارید در رابطه با آن موضوع که تحقیق کرده اید و در ذهن تان به نتیجه رسانده اید با دوستانتان حرف بزنید حال آنکه می توانید به جای دوستان و آشنایان این موضوع را به گوش مردم برسانید اما چطور؟
امروز می خواهیم از مفهومی به نام پادکست با شما حرف بزنیم!!!
پس با ما همراه باشید تا ببینیم پادکست چی هست و اگر علاقه مند به ساخت پادکست هستید نکات مهم آن را ارائه خواهیم داد.

 

پیشنهاد ما مطالعه مقاله : ۱۶ دلیل موفقیت در کسب و کار اینترنتی در ایران

 

پادکست چیست؟

پادکست چیست
پادکست چیست

 

پادکست (به انگلیسی : Podcast) یک چیزی شبیه فایل صوتی اما به صورت حرفه ای تر و یا چیزی شبیه برنامه ی رادیویی اما بدون زمان و فرکانس خاصی که در گوشی یا سیستم پخش صوتی شما به صورت دلخواه تهیه شده (دانلود شده) قرار دارد و زمان هایی که نمی توانید مطالعه کنید و یا هر دلیل خاصی که نمی توانید ویدیو یا مطلب بخونید (مثلا داخل ماشین) و از جهت دیگر عاشق یادگیری هستید می توانید به پادکست گوش دهید.
یا تعریف شیک تر:
پادکست یک تکنولوژی جدید مانند برنامه ‌ای راديويی يا مشابه آن است که به صورت ديجيتالی ضبط شده است و در اینترنت به شکل محتوای صوتی منتشر می شود.
در واقع پادکست‌های مختلفی که به زبان‌های مختلف پخش می‌شوند، تو اینترنت همیشه موجوده و شما فقط کافیه که مشترک دریافت این پادکست‌ها بشوید تا بتونید با دانلود کردن آن ها هر زمان و مکانی که خواستید گوش بدید.

 

به نظر شما پادکست چیست ؟ ( تعریف شما از کلمه پادکست چه می تواند باشد )

 

۷ مرحله برای تولید پادکست حرفه ای

اگر علاقه مند به تولید پادکست هستید پس حتما این ۷ مرحله رو کم و بیش رعایت کنید تا مردم از پادکست هایی که درست می کنید لذت ببرند.

۱) مکان مناسب برای تهیه پادکست :

پادکست چیست
پادکست چیست

 

برای تهیه یک پادکست حرفه ای حتما باید پارامترهای یک محیط خوب که عایق صوتی باشد را داشته باشید. البته برای کسانی که در شروع راه هستند، لازم نیست که سخت بگیرند و حتی می توانند با گوشی خود اگه کیفیت ضبط خوبی دارد مثل خانمی که در عکس میکروفون را در محیط عایقی کوچکی قرار داده است (که درست کردن آن زیاد سخت نیست) شما می توانید گوشی خود را در این چنین محیطی گرفته و صدای خود را ضبط کنید.

۲) سخت افزار مناسب برای ضبط صدا

برای اینکه کار سریعتر پیش برود مطمئنا برای پادکست یک لپ تاپ یا کامپیوتر رومیزی لازم است. چون برای حذف نویز یا رفع ایرادات صدا و آهنگ گذاری پشت بعضی صدا ها و … مطمئنا کامپیوتر گزینه ی مناسب تری است یعنی از گوشی در این زمینه راحت تر است.
در ضمن برای صدای با کیفیت مناسب یک کارت صوتی (کارت صدا) مناسب هم نیز مورد نیاز است تا صدا را با کم ترین نویز و با بالاترین کیفیت ضبط کند.
و همچنین یک میکروفون با کیفیت نیز می تواند شما را در ضبط صدای با کیفیت کمک کند.
هم چنین یک نرم افزار خوب و با محیط کاربری راحت و ساده برای ضبط صدا مثل Audacity و Adobe Audition و Cool Edit و … پیدا کنید.

 

۳) انتخاب موضوع مناسب مطابق با نیاز جامعه

انتخاب موضوع یکی از مهم ترین کارها در هر زمینه ای است. چون هدف شما از درست کردن پادکست، رساندن آن به گوش مردم است؛ پس اگر موضوع عامه پسند و یا نامناسب باشد و کاربر را برای شنیدن پادکست به وجد نیاورد، مطمئنا همه زحمت شما تقریبا به هدر رفته است.
پس در انتخاب موضوع مناسب و عامه پسند تلاشتان را بکنید. (البته اگر تخصصی کار می کنید که دیگر بحثش جداست)

 

۴) مطالب با محتوا و مختصر و مفید

سعی نکنید پادکست خود را به هر دلیلی طولانی کنید، مگر اینکه واقعا حرفی برای گفتن داشته باشید. مردم امروزه بسیار حساس شده اند و وقت شان برایشان با ارزش است و اگر احساس کنند حرفی برای گفتن ندارید و فقط دارید دقایق Podcast را زیاد می کنید احتمالا دیگر به پادکست های شما سر نمی زنند.

 

پیشنهاد ما: تولید محتوای اختصاصی برای سایت

 

۵) استفاده از آهنگ های ملایم داخل پادکست:

پادکست چیست
پادکست چیست

 

سعی کنید پادکست خود را جذاب تر کنید و با گذاشتن قسمت های مختلف صوتی برای رفتن به بخش دیگر پادکست خود را از حالت کسل کنندگی در بیاورید.
شخصا خودم از Podcast هایی که داخل آنها آهنگ های ملایم به کار می رود بیشتر خوشم می آید و حس خوبی دارم و فکر می کنم پادکست خشک و بدون موزیک طرفدار کمتری داشته باشد.

 

۶) خروجی با کیفیت و با حجم مناسب

بیشتر تلاش تان این باشد که موقع خروجی گرفتن از فایل صوتی تان کیفیت و حجم فایل را در نظر بگیرید به طوری که کیفیت فایل صوتی تان کم نشود و حجم فایل صوتی زیاد نشود. اگر نرم افزارهایی که در بالا اشاره شده خروجی با حجم بالا به شما دادند می توانید از نرم افزار های کم کننده حجم فایل صوتی مثل MP3 Quality Modifier و … استفاده کنید.

 

۷) انتشار فایل در سرویس های اشتراک

خب حالا کار تمام شده است و می توانید پادکست خود را به گوش مردم برسانید اما چجوری؟
اگر سایت دارید فایل در سایتتان آپلود کنید و یا در تلگرام و یا حتی اینستاگرام و … به اشتراک بگذارید.
اما بهترین روش این است که فایل خود را در سایت های اشتراک گذاری پادکست مثل شنتو و مضراب و ناملیک و … به اشتراک بگذارید.

پادکست چیست
پادکست چیست

 

ناملیک چیست

ناملیک جایی برای شنیدن و منتشر کردن پادکست فارسی است. در واقع سایتی است که می توانید پادکست های خود را در آن جا به انتشار بگذارید و یا اگر عاشق شنیدن Podcast هستید، پادکست های مورد علاقه خود را از آن جا دانلود کنید.

ناملیک سرویسی برای شنیدن و میزبانی محتوای صوتی و پادکست‌هاست، برنامه‌ای که با داشتن آن می‌توانید در هرجا و هرمکان، به استفاده از Podcast و مقاله‌های صوتی در زمینه‌های «علم، تکنولوژی، سلامت، داستان، آشپزی و …» بپردازید.

برنامه رایگان ناملیک قابل نصب و راه اندازی بر روی پلتفرم‌های مبتنی بر سیستم‌عامل اندروید می‌باشد.

 

دانلود اپلکیشن ناملیک

 

ساخت پادکست برای اینستاگرام

پادکست چیست
پادکست چیست

 

امروزه اینستاگرام تبدیل شده به پرطزفدارترین شبکه ی اجتماعی در ایران و این یعنی سیل عظیمی از جامعه انسانی که می تواند هم منبع درآمد شما باشد و هم می توانید صدای خود را به گوش بسیاری از مردم برسانید.

#پادکست و #پادکست_صوتی و … را می توانید در اینستاگرام سرچ کنید تا ببینید چقدر فعالیت در این زمینه جانی به خود گرفته و جای شما خالی می باشد اگر استعداد در درست کردن Podcast دارید می توانید کار خود را شروع کنید.

 

پیشنهاد ما: تاثیر ویدئو مارکتینگ بر روی کسب و کار اینترنتی

 

تفاوت پادکست با رادیو اینترنتی

  • پادکست on demand است
    یک فرق پادکست با رادیو همان فرقی است که نتفلیکس با شبکه‌های تلویزیونی قدیمی دارد؛ Podcast برای زندگی امروز طراحی شده و هر وقتی که مخاطب بخواهد برایش پخش می‌شود. بر خلاف رادیو که شما باید برنامه‌‌ی روزانه‌تان را تنظیم کنید تا در ساعت مقرر بتوانید یک بار برنامه‌ی مطلوبتان را بشنوید.
  • شکل پادکست آزادتر از رادیو است
    در رادیو اگر وقت برنامه‌ی شما ۲۵ دقیقه است شما باید برای ۲۵ دقیقه برنامه درست کنید. نه یک دقیقه کمتر و نه یک دقیقه بیشتر.
  • زبان پادکست از رادیو آزادتر است
    رادیو معمولاً یک رسانه‌ی سنگین و سازمانمند است با دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های داخلی و خارجی. فرقی نمی‌کند که صدای جمهوری اسلامی باشد یا رادیو فردا.

 

ویژگی های یک پادکست خوب

  1. ثبات در انتشار پادکست
    اگر قرار است Podcast هفتگی داشته باشید، حتما طبق برنامه پیش بروید و حتی یک هفته هم آن را عقب نیاندازید.
  2. انتخاب موضوع مناسب
    برای تولید Podcast، موضوعاتی را انتخاب کنید که قابلیت نقل داستان داشته باشد.
  3. استفاده از تجهیزات مناسب و صدای باکیفیت
    هیچ‌کس دوست ندارد به پادکستی گوش بدهد که صداهای ناهنجار و نامناسب در آن به گوش می‌رسد.
  4. فراهم کردن مخاطب
    باید تا جایی که می‌توانید، مخاطبان بیشتری برای پادکست‌های خود پیدا کنید.
  5. ایجاد تنوع
    پادکست‌های متنوع تولید کنید. لازم نیست همه‌ی آنها به یک شکل و در یک قالب باشند.
  6. مشارکت با مخاطبان
    با مخاطبان خود مشارکت کنید و از آنها بخواهید با یکدیگر و با شما مشارکت داشته باشند.
  7. لذت بردن از ساخت پادکست
    این مورد شاید عجیب به نظر برسد ولی باور داشته باشید تا زمانی که خودتان از پادکست و از ساختن آن لذت نبرید، نمی‌توانید توجه مخاطبان را جلب کنید.
  8. شناخت موضوع
    موضوعی که انتخاب می‌کنید، باید کاملا به آن اشراف داشته باشید. در مورد هر آنچه که خودتان در آن تبحر دارید، Podcast بسازید.
  9. تمرکز بر موضوع
    برای انتخاب موضوع، حسابی فکر کنید ولی وقتی به نتیجه رسیدید، بر همان موضوع تمرکز کنید.
  10. انتخاب عنوان مناسب
    تصمیم‌گیری بین ذخیره کردن و گوش دادن به یک Podcast، یا پاک کردن و صرف نظر کردن از آن، فقط چند ثانیه است.

 

موضوع پادکست، ایده برای پادکست، نکات ساخت پادکست این ها عبارت هایی هستند که دوستان از ما زیاد می پرسند و ما فقط یک جواب برای آن ها داریم که خودتان باید در زمینه فعالیت خودتان موضوع تان را انتخاب کنید و ریزه کاری هایی را انجام بدهید تا بتوانید بهترین کارها را در حوزه خودتان ارائه بدهید.
نکته: شاید در چند کار اولتان زیاد موفق نباشید اما ادامه دهید و ناامید نشوید چون شما هنوز قانون تکامل را طی نکرده اید و در کارهای بعدیتان با رفع ایرادهای قبلی تان به کاره های حرفه ای تری می رسید.

ولی اما کاربردی ترین کاری که می توانید انجام دهید این است که یک کاغذ و خودکار بردارید و ایده هایی با این خصوصیات را یادداشت کنید :

هر ایده و کسب و کاری تقریبا بر پایه ترس، مشکل، رویا، اجبار، مشکل شکل گرفته است.

  • ترس :
    مثلا شما مخاطبانی دارید که از کار به خصوصی میترسند و شما فرصت دارید که آموزش دهید که چطور بر ترس خود غلبه کنند . مثل ترس از سخنرانی و ترس از شروع کردن کارهای بزرگ و…
  • رویا :
    افرادی هستند که رویاهای بزرگ در سر دارند و شما می توانید کمک کنید که به رویایشان برسند.
  • اجبار و نیاز، مشکل :
    افرادی مجبور هستند کاری را انجام دهند ولی در حالت معمول تمایل ندارید انجام دهند مثلا برای تحصیل در خارج از کشور مجبورند آزمون بین المللی زبان شرکت کنند و شما می توانید این افراد را کمک کنید تا در این آزمون موفق شوند ،یا بعضی از افراد نمیتواندبا اطرافیان خود در محل کار و … درست ارتباط برقرار کنند و….
  • جذابیت:
    بعضی از موضوعات صرفا به خاطر اینکه جذاب هستند طرفدار دارند و شما می توانید روی موضوعات فان کار کنید.
    موضوع می تواند در مورد کسب و کار شما باشد. می خواهید در کسب و کار و بازاریابی محتوا خود یک بخش را به پادکست های خود اختصاص دهید.
    سوالاتی را که فکر می کنید در ذهن مخاطبان ایجاد شود را جواب دهید.

اقدام به عمل: دست به کار شوید ایده های خود را با توجه به توضیحات بالا بنویسید.
زمان زیادی طول می کشد تا لیست شما کامل شود و قطعا ایده های خوبی به ذهن شما خواهد رسید که ارزش تولید پادکست را دارند.

 

آموزش ساخت پادکست های فوق حرفه ای

پادکست چیست
پادکست چیست

 

ابزار Podcast

موزیک های پادکست ها را کجا می شود پیدا کرد؟

سایت های مختلفی وجود دارد که موزیک های رایگان و استوک را در اختیار ما می گذارند :

  • Free Stock Music
  • Free Music Archive
  • YouTube Audio Library

نکته: بعد از موزیک در همان ابتدای کار یک معرفی کوتاه از خود و مطالبی که می خواهید ارائه دهید در حد ۱۰ الی ۲۰ ثانیه ارائه دهید.
پیشنهاد می کنم پادکست های مختلف دیگران را گوش بدهید تا ایده هایی برای اینکه چطور یک بخش معرفی آماده کنیم به دهن شما بیاید. اگر ایده ای برای معرفی به ذهن شما نرسید اصلا نگران نباشید افرادی هستند در سایت freelancer.com که با ۵ دلار معرفی های خوبی برای شما می نویسند.

نکته: سعی کنید از یک موزیک برای بخش معرفی و بخش پایان پادکست تنظیم کنید. بخش موزیک زمینه می تواند متفاوت باشد.

 

میکروفون مناسب Podcast :

با پیشرفت تکنولوژی ابزارهایی که برای تولید پادکست با کیفیت ساخته می شود، هر روز زیاد تر می شود. اولین ابزاری و مهم ترین ابزاری به عنوان کسی که تازه شروع کردید، نیاز خواهید داشت یک میکروفن خوب است.

یا می توانید با گوشی با کیفیت کار ضبط را انجام دهید.

کل ابزاری که نیاز خواهید داشت:

  • یک لپ تاپ،
  • میکروفون،
  • یک نرم افزار ویرایش صوت، یا sound recorder است.

نکته : برای اینکه از کاربران فیدبک منفی نگیرید و صدای بی کیفیت و وحشتناک آزارشان ندهد به هیچ عنوان از میکروفن داخلی کامپیوتر استفاده کنید.

بهترین نرم افزار ساخت پادکست یا به عبارتی نرم افزار ساده ساخت پادکست از نظر خیلی از دوستان نرم افزار audacity است. Audacity به عنوان یکی از رایج‌ترین نرم‌افزارهای تولید پادکست استفاده می‌شود.

در زیر چند نمونه نرم افزار های دیگر نیز معرفی می کنیم، اما این را در نظر بگیرید نرم افزارها امکانات تقریبا یکسانی را دارند اما فقط به شما مانده که با کدام نرم افزار راحت تر خواهید توانست کار بکنید.
پس زیاد نگران نباشید و یکی را با تحقیق انتخاب کنید و ببینید می توانید با کدام راحت تر باشید.

 

 

برنامه پادکست برای ویندوز

نرم افزار ساخت پادکست برای کامپیوتر

  • Adobe Audition
    این نرم افزار ویرایشگر حرفه ای، نسخه جدید نرم‌افزار Cool Edit است که تمامی امکانات لازم برای ویرایش فایل‌های صوتی مثل امکان ضبط صدا، تبدیل، میکس، حذف پارازیت‌های محیط (Noise)، ویرایش چند صدا یا آهنگ (Multi-track) و اعمال افکت‌های صوتی را روی فایل‌های صوتی مانند WMA، WAV، MP3 و … را فراهم می‌کند. فایل های صوتی که به صورت WAV می‌باشند فضای بسیار زیادی را اشغال می‌کنند. این نرم‌افزار به ما کمک می‌کند که حجم فایل ها را کم کنیم.
  • Sound Forge
    ابزاری قدرتمند در زمینه ویرایش صدا است که امکان ضبط صدا و آواز، ویرایش و بازیابی صوتی، حذف پارازیت‌های محیط (Noise)، به کار بردن افکت با کیفیت بالا، فشرده سازی فایل‌های صوتی، تبدیل فایل‌ها با سرعت بالا از جمله ویژگی‌های این نرم‌افزار می‌باشد. این نرم‌افزار قابلیت پشتیبانی از اکثر فرمت‌های رایج همچون WMA، WAV، MP3 و Quick Time را دارد.
  • Audacity
    Audacity یکی از نرم افزارهایی است که ظاهری ساده دارد و کار با آن چندان دشوار نیست، علاوه بر این تقریبا تمام نیازهای اساسی ما برای ساخت پادکست مثل ضبط صدا،میکس، ویرایش صدا را برطرف می‌کند.

 

آموزش ساخت پادکست با audacity

پادکست چیست
پادکست چیست

 

قابلیت های کلیدی نرم افزار Audacity:
– ویرایش فایل های صوتی با امکانات متعدد
– پشتیبانی از انواع فرمت های صوتی
– توانایی ذخیره موزیک ها با کیفیت بالا
– امکان ضبط صدا از انواع ورودی ها
– قابلیت بهره گیری از انواع افکت های صوتی
– واسط گرافیکی ساده نرم افزار
– سازگار با نسخه های مختلف سیستم عامل محبوب مایکروسافت ویندوز
– و …

 

پبشنهاد ما مطالعه مقاله : اینفلوئنسر کیست و چگونه اینفلوئنسر شویم؟

 

کلام آخر :

در این مقاله به طور کامل مراحل تولید یک Podcast حرفه ای را بیان کردیم.
اگر سوال یا پیشنهاد و انتقاد داشتید در قسمت نظرات منتظر شما هستیم.
و در آخر این را بگم برای اینکه کسب و کارتان را به مردم معرفی کنید باید از هر ابزاری که می تواند برای معرفی برند خود استفاده کنید، که پادکست یکی از ابزارهای مناسب می تواند باشد.

نظر شما در باره ی مقاله ی پادکست چیست ؟

پادکست چیست .

پادکست چیست ..

پادکست چیست …

About تیم محتوای ره آموز

عشق به یادگیری، چونان شعله‌ای در دل شب است که هر چه بیشتر می‌سوزد، راهی بیشتر در پیش رو روشن می‌کند. این تشنگی برای دانایی، مسیری است بی‌پایان به سوی کشف رازهای هستی و درک عمیق‌تر خود و جهان.

Check Also

spotify-free-music-download

دانلود آهنگ از اسپاتیفای چگونه انجام می شود؟

یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های پخش موسیقی در جهان، اسپاتیفای است که با ارائه‌ی میلیون‌ها آهنگ، …

7 comments

  1. مثل همیشه کامل و جامع
    خیلی از مقالات سایتتون رو خوندم خیلی خوبید واقعا
    امیدوارم همینجوری ادامه بدید

  2. بالاخره یه مقاله جامع پیدا کردیم که همه چی راجب پادسکت رو توضیح بده
    ممنووووووون فقط همین

    • امین اسم زاد

      سلام دوست عزیز
      خوشحالیم که رضایت داشتین از مقاله مراحل تولید پادکست حرفه ای.

  3. مقاله جامع و کاملی بود از پادکست . خیلی خوب بود فقط خواستم تشکر کنم

  4. سلام
    خیلی جالب و کامل بود
    هر چی بود از پادکست مطالعه کردم

  5. پادکست حرفه ای میخوام درست کنم کسی هست کمک کنه!

  6. جمشیدی

    سلام در رابطه با پادکست می خواستم ببینم پادکست هایی درست کنم که حالت خشک نداشته باشه و خودمونی تر باشه میتونه مخاطب جذب کنه یا نه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *