قالب وردپرس دانلود آبجکت 3Dmax پرنده فناوری

انواع تزریق پلاستیک؛ بررسی تفاوت و کاربرد هریک برای کسب و کارهای 

78 بازدید

در دنیای تولید محصولات پلاستیکی، انواع تزریق پلاستیک نقش کلیدی در ایجاد قطعاتی با دقت بالا، دوام طولانی‌مدت و اشکال پیچیده دارند. اما آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که هر یک از این روش‌ها چه کاربردی دارند و چگونه می‌توانند به بهبود تولیدات صنعتی شما کمک کنند؟ انتخاب روش مناسب تزریق پلاستیک می‌تواند تفاوت بزرگی در کیفیت و کارایی محصول نهایی ایجاد کند. با ما همراه باشید تا در ادامه، نگاهی دقیق به تفاوت‌ها و کاربردهای انواع مختلف تزریق پلاستیک بیندازیم و به شما کمک کنیم تا بهترین تصمیم را برای کسب‌وکار خود بگیرید.

انواع تزریق پلاستیک

انواع تزریق پلاستیک

۴ مدل کلی برای تولید محصولات پلاستیکی وجود دارد که در ادامه به شرح مختصری از آن ها پرداخته ایم تا متوجه تفاوت هریک شوید.
۱٫    قالب گیری تزریقی
۱٫    قالب گیری فشاری
۲٫    قالب گیری دمشی (بادی)
۳٫    قالب گیری چرخشی

 

۱٫    قالب گیری تزریقی

در میان انواع تزریق پلاستیک قالب گیری تزریقی روشی رایج و ارزان برای ساخت قطعات صنعتی و تجاری است. مزایای زیادی نسبت به سایر روش های تولید از جمله دقت بالا، تکرارپذیری و مقرون به صرفه بودن دارد. همچنین برای تولید طیف گسترده ای از قطعات مناسب است و آن را به یک روش ساخت همه کاره تبدیل می کند. با ظهور ماشین های کنترل شده توسط کامپیوتر و اتوماسیون، این فرآیند حتی کارآمدتر و قابل اعتمادتر شده است.
این یک فرآیند تولیدی است که در آن مواد پلاستیکی به شکل گلوله یا گرانول حرارت داده می شود و سپس تحت فشار بالا به داخل قالب تزریق می شود. این فرآیند را می توان برای ایجاد طیف گسترده ای از محصولات، از اقلام ساده خانگی تا قطعات پیچیده خودرو، و ساخت قطعات پزشکی استفاده کرد .
شایان ذکر است که قالب گیری تزریق پلاستیک را می توان با انواع رزین های پلاستیکی از جمله ترموپلاستیک، ترموست و الاستومر انجام داد. علاوه بر این، فناوری‌ها و مواد جدید همواره در حال توسعه هستند، مانند پلاستیک‌های زیستی، که از منابع تجدیدپذیر ساخته شده‌اند و می‌توانند راحت‌تر بازیافت شوند. با پیشرفت فناوری، این فرآیند به تکامل و انطباق با مواد جدید ادامه خواهد داد و آن را حتی بیشتر تطبیق پذیرتر و کارآمدتر می کند.

انواع قالب گیری تزریقی

ماشین های تزریق پلاستیک بسیار متنوع اند و بر اساس نیاز،محصول، بودجه،ظرفیت تزریق، فضا،کاربری و … انتخاب می شوند. برای این ماشین آلات دسته بندی های گوناگونی از نظر عملکرد ( هیدورلیکی؛ برقی و هیبریدی ) ، ساختار ( افقی، عمودی) و … وجود دارد. در ادامه لیست کاملی از قالب گیری تزریقی که هر کدام کاربرد ترجیحی متمایز خود را دارند، معرفی نموده ایم. اما قبل از هرچیزی پیشنهاد می کنم اگر به تازگی ورود به این صنعت را دارید با یک مشاور یا کارشناس مجرب در این زمینه مشورت کنید. شما می توانید برای دریافت راهنمایی بیشتر درخصوص راه اندازی یا توسعه خط تولید پلاستیک وحتی تعویض دستگاه ها به سایت هایی چون جوان پلاست مراجعه کنید.

•    قالب گیری تزریقی میکرو
•    قالب گیری بیش از حد
•    قالب گیری تزریقی ۲K
•    درج قالب گیری
•    قالب گیری مکعبی
•    دایکستینگ
•    قالب گیری تزریقی به کمک گاز
•    قالب گیری تزریقی لاستیک سیلیکون مایع
•    قالب گیری تزریق فلز
•    قالب گیری تزریقی واکنش
•    قالب گیری تزریقی دیواره نازک
•    قالب گیری تزریقی RJG
برای مطالعه کامل هرکدام به سایت seaskymedical مراجعه کنید.

۲٫    قالب گیری فشاری

قالب گیری فشاری یک فرآیند تولیدی است که در آن یک ماده پلاستیکی از قبل گرم شده در یک حفره قالب قرار می گیرد و سپس قالب بسته می شود و تحت فشار گیره می شود. گرما و فشار باعث ذوب شدن پلاستیک و پر شدن قالب می شود و شکل قالب را به خود می گیرد. سپس قالب سرد می شود و قسمت جامد خارج می شود.

چه زمانی از قالب گیری فشرده استفاده می شود:

۱٫    قالب‌گیری فشرده می‌تواند با ترموست، لاستیک و سایر موادی که در برابر حرارت مقاوم‌تر و بادوام‌تر هستند، کار کند.
۲٫    اگر با لاستیک، سیلیکون یا سایر مواد انعطاف‌پذیر کار می‌کنید، قالب‌گیری فشرده اغلب این مواد را بهتر از قالب‌گیری تزریقی مدیریت می‌کند.
۳٫    برای قطعات بزرگ‌تر با طرح‌های ساده‌تر
۴٫    جایی که دقت بالا چندان مهم نیست.
۵٫    برای حجم‌های تولید کمتر

تفاوت اصلی قالب‌گیری تزریقی و قالب‌گیری فشاری در روش تولید و کاربردها است:

•    روش ورود مواد: در قالب‌گیری فشاری، مواد گرم شده به‌صورت دستی یا توسط دستگاه درون قالب قرار می‌گیرد و با فشار شکل می‌گیرد. در تزریق پلاستیک، مواد ذوب‌شده توسط مارپیچ به قالب تزریق می‌شود و با دقت بیشتر قالب را پر می‌کند.
•    کنترل جزئیات: قالب‌گیری تزریقی برای تولید قطعات دقیق و کوچک، مانند قطعات الکترونیکی، مناسب‌تر است. در مقابل، قالب‌گیری فشاری برای قطعات بزرگ و ضخیم با شکل ساده، مانند عایق‌ها و تجهیزات صنعتی، کاربرد دارد.
•    مواد قابل استفاده: قالب‌گیری فشاری می‌تواند از مواد ترموست و لاستیک نیز استفاده کند؛ اما قالب‌گیری تزریقی بیشتر برای ترموپلاستیک‌ها به‌کار می‌رود.

۳٫     قالب گیری دمشی (بادی)

یکی دیگر از تکنیک های اصلی پردازش پلیمر، قالب گیری بادی است. قالب گیری دمشی شکل دادن یک جسم توخالی با باد کردن یا دمیدن یک لوله مذاب ترموپلاستیک به نام “پاریزون”یا “پریفرم” به شکل حفره قالب است. پاریزون یک قطعه پلاستیکی لوله مانند با سوراخی در یک انتهای آن است که هوای فشرده می تواند از طریق آن وارد شود.سپس قطعه کار پلاستیکی در قالب بسته می شود و هوا به داخل آن دمیده می شود. فشار هوا باعث باد شدن پلاستیک منطبق با قالب می شود. پس از سرد شدن و سفت شدن پلاستیک، قالب باز می شود و قطعه خارج می شود.
ازجمله کاربردهای تبدیل ترموپلاستیک ها به اجسام توخالی برای تولید ظروف مصرفی در صنایع غذایی، نوشیدنی، دارویی و… است. اما قالب گیری دمشی تنها به شکل گیری ظروف محدود نمی شود.
پنج نوع اصلی عملیات قالب گیری بادی:
•    قالب گیری دمشی اکستروژن پیوسته
•    قالب گیری دمشی اکستروژن متناوب
•    قالب گیری دمشی تزریقی
•    قالب گیری ضربه ای کششی تزریقی
•    قالب گیری دمشی کششی اکستروژن
متداول ترین تکنیک ها شامل قالب گیری دمشی اکستروژن ، قالب گیری دمشی تزریقی و قالب گیری دمشی کششی است.
منابع:
sciencedirect.com/topics/engineering/blow-molding
en.wikipedia.org/wiki/Blow_molding

۴٫    قالب گیری چرخشی

قالب گیری چرخشی، روتومولدینگ، روتومولد یا روتوکستینگ یک فرآیند تولید برای تشکیل قطعات توخالی با اندازه نامحدود است. این یک روش مقرون به صرفه برای تولید قطعات پلاستیکی بزرگ است. روتومولدینگ، که بیشتر به عنوان قالب‌گیری چرخشی پلاستیک شناخته می‌شود، از گرما برای ذوب و قالب‌گیری رزین پلاستیکی در داخل یک قالب بسته استفاده می‌کند.
در این فرآیند رزین‌ها به قالبی اضافه می‌شوند که گرم می‌شود و به آرامی می‌چرخد(عمودی و افقی). گرمایش و چرخش همزمان رزین را در سطوح داخلی قالب توزیع و ذوب می کند. نتیجه محصولی است که شامل قطعات بدون درز و با ضخامت دیواره یکنواخت؛ اما با مواد بیشتر در گوشه‌ها. علت این امر جذب ضربه‌ها و تنش‌ها در جاهایی است که بیشتر اتفاق می‌افتد (گوشه ها) است.

محصولات قابل تولید به روش قالب گیری چرخشی

در اینجا ده مورد از رایج‌ترین نمونه‌های محصولات پلاستیکی قالب‌گیری شده روتو را آورده ایم:
۱٫    باکس‌ها و ظروف نگهداری
۲٫    قطعات خودرو
۳٫    مخروط ها و مسیرهای جاده ای
۴٫    اسباب بازی‌ها
۵٫    گهواره کودک
۶٫    قایق‌ها و کایاک‌ها
۷٫    تجهیزات ورزشی زمینی
۸٫    مخازن ذخیره سازی صنعتی، کشاورزی و تجاری
۹٫    مانکن‌های فروشگاهی
۱۰٫    قطعات صنعتی مختلف

درباره ی motahare.razi

مطلب پیشنهادی

آموزش سئو در اصفهان: ابزار‌های ضروری برای بهینه‌سازی وب‌سایت

از آن جایی که برای قرار گرفتن در سه نتیجه اول گوگل شاهد رقابت تنگاتنگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *