کالا و خدمات موضوع ارائه شده در این مقاله می باشد؛ پس با ما همراه باشید.
چه کالا و خدماتی قرار است ارائه دهیم همانطور که گفته شد بعد از مشخص نمودن پلان کسب و کار و ترسیم آن نوبت به این می رسد که چه کالا و خدماتی قرار است ارائه دهیم.
برای ارائه کالاها می توان از شبکه های اجتماعی و بازاریابی اینترنتی و ایمیل مارکتینگ و سایت های مخصوص فروش اجناس خود اقدام نمائید.
پیشنهاد ما مطالعه مقاله : ۱۰ قدم برای طراحی صفحه محصول
کالا و خدمات
چه کالا و خدماتی قرار است ارائه دهیم
سایت های زیادی در این بخش وجود دارند که در نوشته های آینده آن ها را معرفی خواهیم نمود و طرز کار با انها را یاد خواهیم داد. هدف از این پست این بود که کسانی که می خواهد برای خود یک سایت داشته باشند مبانی اولیه را آموزش دهیم تا بدانند سایت از چه اجزایی ساخته شده است و چه سیستمی برای کسب و کارهای ما مناسب هست.
مهمترین تفاوت کالا و خدمت
- مهمترین ویژگی کالاها (Goods) را میتوان ملموس بودن (یا Tangible) آنها دانست.
- در مقابل مهمترین ویژگی خدمات (Services) این است که آنها قابل لمس نیستند و اصطلاحاً ناملموس یا نامشهود (Intangible) هستند.
بر اساس این تعریف، کفش یا تلویزیون یا خودرو یا آدامس، مثالهایی از کالا هستند. چون ملموس و مشهود هستند و میتوانید آنها را لمس کنید.
در مقابل، پست کردن نامهها، مشاوره دادن، پوششهای بیمهای و آموزش، قابل لمس نیستند و تا به حال کسی انگشت خود را بر روی آنها فشار نداده است. پس میتوانید آنها را خدمت در نظر بگیرید.
ویژگیهای امور خدماتی
- نامحسوس بودن
- تفکیک ناپذیری
- تغییرناپذیری
- فنا پذیری
- نقش خریداران خدمت
توزیع کالا و خدمات چیست ؟
کالا چیست ؟
در اصطلاح علم اقتصاد، محصولات و موادّ مختلفی که توسط تولیدکننده، به بازار عرضه شود و در برابر دریافت پول، یکی از نیازهای انسان را تأمین و رفع کند، کالا نام دارد. کالاهایی که در بازار عرضه میشوند، و به فروش میرسند تا توسط مصرفکنندگان خریداری شوند و به مصرف برسند، کالاهای مصرفی نام دارند.
کالاهایی که تولیدکنندگان دیگری برای تولید کالاهای مختلف دیگر، آنها را خریداری کنند و مورد استفاده قرار دهند، کالای واسطهای نامیده میشود.
کالاهایی که نیازهای اولیه مصرفکنندگان را تأمین میکند، کالاهای ضروری و کالاهایی که برای تأمین نیازهای کماهمیت تر مصرف میشود، کالاهای تجملّی نامیده میشود.
توزیع (پخش) چیست؟
توزیع (پخش) فرآیند فروش و ارائه محصول یا خدمات به مشتریان است. که بخش مهمی از یک استراتژی بازاریابی همراه با عواملی مانند محصول، قیمت و ارتقاء به حساب می آید.
محصولات و خدمات از طریق کانال هایی مانند فروش مستقیم، تجارت الکترونیک، مکان های خرده فروشی و شرکا توزیع می شوند. استراتژی توزیع ممکن است شامل چند کانال باشد،( با استراتژی قیمت گذاری جداگانه برای هر یک ). در استراتژی توزیع، بکارگیری روش های مختلف مدیریت “شرکای کانال”، امری رایج است.
توزیع (پخش) معمولا یک عنصر جغرافیایی دارد و استفاده از کانالهای مختلف برای مناطق متفاوت روشی متداول است. برای مثال، از شرکا، ممکن است برای دسترسی به بازارهای بین المللی استفاده شود.
توزیع محصول یا خدمات یا محل یکی از چهار رکن بازاریابی است. توزیع به فرایند رساندن کالا یا خدمات به دست مشتریان برای استفاده یا مصرف گفته میشود.
توزیع میتواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم و از طریق واسطهها انجام شود. ( منبع ویکی پدیا )
در یک کانال توزیع سه نوع جریان حضور دارند:
- جریان کالا از سوی تولیدکننده به سوی مصرفکننده
- جریان مالی (و پول) از مصرفکننده به سوی تولیدکننده
- جریان اطلاعات به صورت دو سویه
انواع کانالهای توزیع:
- تولیدکننده- مصرفکننده
- تولیدکننده- خرده فروش- مصرفکننده
- تولیدکننده- عمده فروش- خرده فروش- مصرفکننده
- تولیدکننده – عامل- عمده فروش- خرده فروش- مصرفکننده
پیشنهاد ما مطالعه مقاله : طرح كسب و كار (Business Plan) برای خود ترسیم کنید
فازهای کانال در مدل کسب و کار
کانال ها از فازهای مختلفی عبور می کنند و نکته قابل توجه این است که ممکن است یک کانال در عین حال در چند فاز قرار بگیرد.این فازها عبارتند از:
- فاز آگاهی:
در اینجا می خواهیم بدانیم چگونه سطح آگاهی مشتریان درباره ویژگی های محصول یا خدمات خود را افزایش دهیم؟
فاز آگاهی، فاز بازاریابی و تبلیغات است و اینکه چگونه به مشتریان فرصت شناسایی ارزش پیشنهادی خود را می دهید؟ - فاز ارزیابی:
در این فاز از خود می پرسیم، چگونه به مشتریان درارزیابی ارزش پیشنهادی سازمان، یاری می رسانیم؟
این فاز”مرا امتحان کن قبل از اینکه مرا بخری” نام دارد.
شرکت های خوب به مشتریان خود درباره رقبای بازار آموزش می دهند و به آنها در ارزیابی ارزش پیشنهادی کمک می کنند.
بدین ترتیب این شرکت ها به مشتریانشان کمک می کنند که بفهمند چرا آنها گزینه بهتری نسبت به رقبا هستند. - فاز خرید:
این فاز شامل فرآیند فروش و معوضه پول با محصول یا خدمت است. اینکه ما چگونه به مشتریان در خرید محصول و خدمات کمک می کنیم؟ - فاز تحویل:
در فاز تحویل که مرحله تکمیلی است به این موضوع می پردازیم که چگونه ارزش پیشنهادی را بدست مشتریان می رسانیم؟ - فاز پس از فروش:
در نهایت چگونه خدمات و پشتیبانی پس از فروش را به مشتریان ارائه می کنیم؟
پس از توضیح فازهای کانال در مدل کسب و کار می خواهیم به بیان انواع کانال های توزیع و مزایا و معایب هر یک از آنها بپردازیم.
کانال های توزیع همواره دارای مزایا و معایبی هستند که عبارتند از:
۱) توزیع مستقیم
منظور از کانال توزیع مستقیم می تواند فروش شخصی، اینترنت، تلفن و ایمیل باشد.
- فروش شخصی:
همواره فروش شخصی سهولت بسیاری برای مشتریان به همراه دارد. از جمله: تحویل درب منزل و تضمین رضایت مشتری.هزینه کانال فروش مستقیم پایین است و برای کسب و کارهای تازه تأسیس مناسب است. این روش بسیار جالب است چرا که راهی به سوی برقراری ارتباط با مشتریان و درک ترجیحات آنهاست. هرچندکه اگر شرکت رشد کند این شیوه می تواند تا حدودی گران باشد و موجب وابستگی زیاد سازمان به افراد شود. - اینترنت
از سوی دیگر، اینترنت کانالی کم هزینه برای هدف گیری مجموعه عظیمی از مشتریان است. همچنین، راحتی بسیاری برای مشتریان فراهم می آورد، از جمله: دسترسی دائمی، سهولت استفاده و خدمات شخصی سازی شده. اینترنت همچنین با فراهم کردن شبانه روزی اطلاعات در ۷ روز هفته و امکان برقراری ارتباطات دو طرفه با شرکت و ارائه بازخورد و ترجیحات به آن می تواند منبعی بسیار جذاب باشد. با این حال اینترنت ابزاری فاقد شخصیت است و به مشتریان و شرکت اجازه تعامل انسانی را نمی دهد. امکان ارسال بیش از حد ایمیل وجود دارد به علاوه اینترنت اثر متقایل مشتری و محصول را محدود می کند و به سرمایه گذاری زیربنایی نیاز دارد. - تلفن
تلفن یک ابزار نسبتاً ارزان و راهی مؤثر در برقراری ارتباط مستقیم با مشتری است. هرچند که تلفن در برخی کشورهای درحال توسعه، ابزاری آزاردهنده و ناخوشایند است. - ایمیل
ایمیل یکی دیگر از ابزارهای مستقیم است که نسبتاً ارزان قیمت است و می تواند به مخاطبان بسیاری دست یابد. از این ابزار می توان بصورت سفارشی سازی شده برای بخش های مختلف مشتریان استفاده و به راحتی تغییراتی را اعمال نمود. البته در اینجا هم چالش هایی وجود دارد. بطور مثال مشتریان این ایمیل ها را داده ای ناخواسته بدانند و از خواندن آنها امتناع کنند.
۲) توزیع غیرمستقیم
- خرده فروشان
خرده فروشان نقاط مثبت زیادی دارند. آنها دارای زیرساخت های لازم من جمله مغازه، وب سایت و استراتژی های بازاریابی تهاجمی هستند. به علاوه خدمات شخصی و خدمات فروش هم توسط خرده فروش مهیا شده است. - عاملان و دلالها
عاملان و کارگزاران، فروش شخصی را محقق می سازند و ارتباطی ثابت با مشتریان دارند. آنها شبکه ای وسیع، هزینه توزیع کمتر و منبع هوش تجاری بازار هستند. اما این کانال نسبت به قیمت حساس تر و به سختی قابل کنترل است. آنها نماینده برندهای رقیب هستند و از برندهایی با بیشترین فروش حمایت می کنند. این بدین معنی است که شرکت کنترل کمی بر تصویر برند خود دارد و فرصت برقراری ارتباط مستقیم با مشتریان خود را ندارد. - توزیع کنندگان
توزیع کنندگان دارای پایگاه متمرکز مشتریان هستند، ریسک موجودی کالا را می پذیرند، دسترسی بیشتری دارند و بصورت فنی آموزش دیده اند. آنها برندهای رقیب را پوشش می دهند، و در قیمت گذاری محصولات شما دخیل هستند و شرکت شما هیچگونه کنترلی در ظاهر نهایی محصول که به دست مشتری می رسد ندارد.
اما ارائه کالا و خدمات در عرصه ی اینترنت و کسب و کار آنلاین
۲۱ روش برای بازاریابی فروشگاه اینترنتی :
- پیشنهادهای ویژه به مشتریان خود بدهید
- خبرنامه ایمیلی ارسال کنید
- یک وبلاگ راه اندازی کنید
- از وبلاگ نویسان استفاده کنید
- از توان عامه مردم در تولید محتوا استفاده کنید
- از بازاریابی ویدئویی استفاده کنید
- از شبکههای اجتماعی به صورت علمی و با برنامه کمک بگیرید
- برای محصولات خود به صورت تکی در شبکههای اجتماعی تبلیغ کنید
- برای تبلیغات خود هزینه کنید
- در امضای ایمیل خود، نشانی سایت و تبلیغات خود را درج کنید
- نشانی سایت خود را در اسناد و برگههای چاپی مختلف درج کنید
- تبلیغات خود را روی بستهها و ساکهای محصولات ارسالی چاپ کنید
- هدایای تبلیغاتی را در بستههای ارسالی قرار دهید
- به خریداران کالا، کدهای تخفیف یا کوپنهای خرید مدتدار ارائه کنید
- با کسب و کارهای مرتبط با خود همکاری کنید
- نام محصولات خود را با دقت انتخاب کنید
- در انتخاب عنوان مناسب برای تصاویر خود زمان صرف کنید
- از رویدادهای محلی یا بزرگتر حمایت مالی کنید
- مشتریان قبلی را ترغیب کنید تا برای شما بازاریابی کنند
- در تالارهای گفتگو فعال باشید
- به سایت رقبا و وبلاگهای مرتبط سر بزنید
برای داشتن یک سایت می توانید از سیستم های رایگان سایت ساز بدون کوچکترین هزینه سایت خود را راه اندازی کنید یا برای خود فروشگاه بسازید. سایت هایی مانند ایسام برای خرید فروش کالاهای خود و ایجاد مزایده، وبلاگدهی ها برای ساخت وبلاگ مانند رزبلاگ، بلگفا، میهن دانلود، بلاگ دات آی آر و …
سرویس های رایگان را فراموش کنید و
از همان ابتدا روی پای خود بایستید و
سایت اختصاصی خود را طراحی کنید.
حال چرا سرویس های رایگان را فراموش کنیم ؟
تجربه نشون داده که وبلاگ و سرویس های رایگان برای کسب و کار اصلا مناسب نیستند. چون همگی از یک سیستم مدیریت محتوای ثابت و غیر قابل انعطاف پذیر استفاده می کنند و قابلیت اختصاصی سازی را ندارند. حال از چه سیستمی استفاده کنیم که در شان کسب و کار ما باشد و قابلیت اختصاصی سازی داشته باشد؟
سیستم های مدیریت محتوای زیادی در اینترنت موجود می باشد از جمله : وردپرس، جوملا، دروپال، پارس انجین، مدیریت محتواهای اختصاصی، انجمن سازها ( وی بولتین، IPB، مای بی بی، PHPBB و …) ، فروشگاه سازها (پرستا شاب، اپن کارت و …) و ده ها cms دیگر و اسکریپت های اختصاصی. حال از بین این همه نام که برخی از شما ندانید چیست و برای اولین بار اسم ان ها را شنیده اید کدام را انتخاب کنیم؟
برای اینکار می توانید در قسمت نظرات نوع کسب و کار خود را به ما ارسال کنید تا سیستم مناسب را برای شما معرفی کنیم.
در حال حاضر بهترین سیستم مدیریت محتوا به نظر بنده وردپرس می باشد.
در مورد اینکه چرا وردپرس را باید انتخاب کرد در مقالات آینده مطلبی با همین عنوان ارسال خواهیم نمود.
پس بعد از اینکه طرح کسب و کار را رسم کردیم باید مشخص نمود چه کالا و خدماتی قرار است ارائه دهیم و سیستم اصلی سایت ما چیست و چه کسانی باید طراحی را شروع کنند.
پیشنهاد ما برای مطالعه : طرح کسب و کار (Business Plan) برای خود ترسیم کنید
کلام آخر :
در این مقاله از مفاهیم کالا و خدمات، توزیع کالا و خدمات، فازهای کانال در مدل کسب و کار، ارائه کالا و خدمات در عرصه ی اینترنت، مطالبی ارائه شد.
امید است این مقاله آموزشی نیز مورد استفاده شما قرار گرفته باشد و بتوانید در همه عرصه های فروش تبدیل به ستاره شوید و زندگی خود را به بهترین نوع ممکن بسازید. با آموزش های تکمیلی ما همراه باشید.
خیلی خوب و جامع
مقاله به سبک متفاوتی بود
ممنووون
ای کاش یکمی جامع تر توضیح می دادید
با تشکر
خوب بود
یکمی بیشتر توضیح می دادید دوست خوب
مقاله کوتاهی بود لطفا آپدیتش کنید
وردپرس برای شروع خوب است اما توصیه میکنم برای فروشگاه اصلا استفاده نکنید ازش
سرویس های رایگان همیشه هم بد نیستند
مقاله متفاوتی بود ممنوون
مقاله خوبی بود
از این سری مقالات بیشتر بگذارید
بهم کمک کرد ممنون