ویدئوها باید جنبه مهمی از استراتژی رسانههای اجتماعی شما باشند. اما آیا واقعاً از ویدئوهای خود بیشترین بهره را میبرید؟ شما باید نحوه تعامل مخاطبان خود را با هر ویدئو پیگیری کنید. سپس از این اطلاعات برای تعیین تاکتیکهای افزایش بازدید و تعامل استفاده کنید. دقیقاً به همین دلیل است که شما به آنالیز یوتیوب نیاز دارید.
از طریق آنالیز یوتیوب میتوانید درباره بینندگان ویدئوی خود اطلاعات کسب کنید. بفهمید آنها چه کسانی هستند، چه کسانی را دوست دارند و … . بر اساس این اطلاعات، خواهید فهمید که برای جذب بیشتر مخاطبان خود باید چه نوع محتوایی ایجاد کنید. بهعبارتدیگر، آنالیز یوتیوب میتواند به شما در بهینهسازی استراتژی بازاریابی ویدئویی کمک کند.
این راهنما میتواند به شما در درک بهتر آنالیز یوتیوب کمک کند. بدین ترتیب میتوانید استراتژی ویدئوی خود را برای رسانههای اجتماعی ارتقا دهید.
چرا آنالیز یوتیوب اهمیت دارد؟
به بیان ساده، آگاهی از سطح عملکرد ویدئوهای یوتیوب برای درک میزان کارآیی تلاشهای شما امری حیاتی است. وقتی این را بدانید، میتوانید محتوای بیشتری را که بینندگان شما دوست دارند ایجاد کنید.
چرا آنالیز یوتیوب اینقدر مهم است؟
برای مبتدیان، یوتیوب دومین وبسایت محبوب آنلاین است. دلیل محبوبیت یوتیوب این است که نوجوانان زمان بیشتری را صرف تماشای یوتیوب میکنند تا تلویزیون. این واقعیت از اهمیت ویژهای برخوردار است که محصولات شما به این جمعیت شناختی توجه کنند.
اما یوتیوب فقط برای نوجوانان نیست. افراد در هر سنی و روزانه جمعیت بیش از یک میلیارد نفر ساعتها فیلم در یوتیوب تماشا میکنند.
شاید علاقه مند به مطالعه مقاله چگونه محدودیت سنی یوتیوب را برداریم؟ باشید.
دلایلی برای پیگیری آنالیز یوتیوب
اگر یک پروفایل اجتماعی دیگر را با موفقیت مدیریت کرده باشید، نقشی را که تجزیهوتحلیل در هدایت محتوای آینده دارد درک میکنید. یوتیوب تفاوتی با سایرین ندارد.
اما یوتیوب مزایای خاص برای پیگیری محتوا ارائه میدهد که سیستمعاملهای دیگر ارائه نمیدهند. به همین دلیل است که باید به دادههای یوتیوب خود توجه کنید.
اما پیش از آن می دانید که چگونه یک کانال تجاری در یوتیوب بسازید؟
۱٫ به مخاطبان بیشتری دسترسی پیدا کنید.
دادهها واضح هستند. یوتیوب به طرز چشمگیری در حال رشد است. و این چیزی بیش از سرگرمی است. یوتیوب به دومین موتور جستجوی بزرگ جهان تبدیل شده است. جایی که افراد به دنبال ویدئوها، بررسی محصولات، فیلمهای طولانی و آموزشی و موارد دیگر هستند.
اگر نام تجاری شما در یوتیوب وجود ندارد، بخش زیادی از جمعیت آنلاین را از دست میدهید.
با یادگیری نحوه استفاده از یوتیوب و پلتفرم آنالیز یوتیوب، اطلاعات ارزشمندی در مورد چگونگی رشد دیده شدن آنلاین خود کسب خواهید کرد.
۲٫ محتوای بهتری تولید کنید.
محتوا پادشاه است. شما باید محتوایی را ایجاد کنید که مردم واقعاً میخواهند تماشا کنند. با ردیابی آنالیز یوتیوب خود، خواهید دید که چه محتوایی بیشتر موردتوجه مخاطبان شما قرار میگیرد.
مخاطبان شما بیشتر به چه موضوعاتی علاقه دارند؟ روی کدام عناوین بیشتر کلیک میکنند؟ چه نوع تصاویری باعث کلیک بیشتر میشوند؟ کدام موضوعات منجر به بیشترین تعامل میشوند؟
با درک اینکه چگونه از هر معیار یوتیوب بیشترین بهره را ببرید، خواهید آموخت که چگونه برند خود را بسازید. بهعلاوه تعامل بیشتری داشته باشید و در نهایت ویدئوهای بهتری بسازید.
۳٫ مخاطبان خود را درک کنید.
برای تولید محتوای ویدئویی شگفتانگیز که در واقع از نظر احساسی برای مخاطبان شما طنینانداز است، باید آنها را بفهمید. و اگر شما یک تجارت فیزیکی نیستید، یا محصول جدیدی دارید، ممکن است در واقع هنوز نمیدانید مخاطبان شما چه کسانی هستند.
با ردیابی آنالیز یوتیوب خود، اطلاعات دموگرافیک مانند سن، جنسیت، مکان و دستگاههای ترجیحی را پیدا خواهید کرد. با استفاده از این دادهها، میتوانید استراتژی محتوای آینده خود را تنظیم کنید. تا بهاینترتیب محتوای شما بهتر مورد توجه مشتریان قرار گیرد.
۴٫ بازاریابی غیر ویدئویی را بیاموزید.
محتوای ویدئویی بسیار غنیتر است. بنابراین با ویدئو میتوانید پی ببرید که واقعاً چه پیامهایی در بین مردم طنینانداز است. با پیگیری تعامل ویدئویی لحظهبهلحظه، میتوانید دریابید کدام نوع اطلاعات، مشاوره، پیامرسانی یا داستان بیشتر مخاطبان را درگیر میکند.
و هرچه از ردیابی آنالیز یوتیوب خود بیاموزید، میتوانید سایر تلاشهای بازاریابی خود را بهبود بخشید. شاید این یک شعار، کمپین برند تجاری، استراتژی اجتماعی یا ایده محصول جدید باشد.
اکنون آموختهاید چرا باید آنالیز یوتیوب خود را پیگیری کنید. حال بیایید برای پیگیری و نحوه استفاده از آنها، معیارهای اصلی یوتیوب را بررسی کنید.
برای افزایش بازدید یوتیوب به مقاله ما در سایت مراجعه نمایید.
نحوه استفاده از آنالیز یوتیوب
برای دسترسی به آنالیز یوتیوب دو راه وجود دارد. یک راه رفتن به youtube.com/analytics است. همچنین میتوانید وارد حساب یوتیوب خود شوید و روی آیکون اکانت کلیک کنید. پس از ورود به سیستم، “Creator Studio” را انتخاب کنید.
این شما را به داشبورد Creator Studio میرساند. در اینجا شما باید برخی تجزیهوتحلیلهای اساسی را در وسط صفحه خود مشاهده کنید. از جمله این آنالیزها، زمان تماشا، بازدیدها، مشترکان و درآمد تخمینی است. در مورد این موارد بعداً اطلاعات مفصلی ارائه میشود.
در سمت چپ این پنل، منویی را مشاهده خواهید کرد. برای رفتن به داشبورد اصلی آنالیز یوتیوب، روی Analytics کلیک کنید.
ویژگیهای کلی پنل آنالیز یوتیوب
هدر Overview هر صفحه آنالیز دارای منوهای کشویی در سمت راست است. اینجاست که میتوانید مدتزمانی را برای دادههایی که بررسی میکنید محدود کنید.
تنظیمات پیشفرض ۲۸ روز گذشته را نشان میدهد. اما میتوانید آنها را بسته به نوع نیاز خود تغییر دهید. بسته به صفحه تجزیهوتحلیل، میتوانید بر اساس قاره یا کشور برای insights خاص جغرافیایی آنها را فیلتر کنید.
اگر میخواهید خودتان اعداد را کوچک کنید، میتوانید مجموعه دادهها را بهعنوان پروندههای متنی Excel یا CSV با استفاده از دکمه Export repot در بالا سمت راست ایجاد کنید.
سرانجام، اگر در مورد معنی گزینهها در یوتیوب سردرگم شدید، به دنبال نماد کوچک علامت سؤال خاکستری باشید. برای دیدن یک راهنمای مفید، روی آن کلیک کنید!
معیارهای یوتیوب: برای بهبود عملکرد ویدئو، چه مواردی باید اندازهگیری شود؟
آنالیز ویدئوی یوتیوب دارای سه بخش اصلی گزارش درآمد، گزارش زمان تماشا و گزارش تعامل است.
بیایید ابتدا گزارش زمان تماشا را بررسی کنیم. در این بخش شما میتوانید برخی از آمارهایی که بیشتر مورد بحث قرار میگیرد را پیدا کنید. از جمله این آمارها، زمان تماشا، بازدیدها و میزان حفظ مخاطب است.
۱٫ آنالیز یوتیوب: گزارش زمان تماشا (Watch time reports):
گزارش زمان تماشا دادههای کانال یوتیوب شما، ویدئوهای منفرد موجود در کانال شما و هرگونه تعامل با برنامههای تلفن همراه یوتیوب را جمعآوری میکند.
در اینجا خلاصهای از مهمترین آنالیز زمان تماشای یوتیوب آورده شده است:
زمان تماشا: مردم چه مدت ویدئوهای من را تماشا میکنند؟ ویدئوها چند بازدید دارند؟
حفظ مخاطب: افراد چقدر بهطور مداوم ویدئوهای من/کانال را تماشا میکنند؟ چه زمانی افراد با محتوای من ارتباط برقرار میکنند؟ چه زمان تماشا را متوقف میکنند؟
جمعیت شناسی: چه کسی ویدئوهای من را تماشا میکند؟ دیدگاههای کانال من از کدام کشورها ناشی میشود؟
مکانهای پخش ویدئو: مردم واقعاً در کجا ویدئوهای کانال را پخش و تماشا میکنند؟
منابع ترافیک: مردم کجا ویدئوهای من را کشف میکنند؟
دستگاهها: چند درصد از بازدیدهای من از دسکتاپ، موبایل یا جاهای دیگر حاصل میشود؟
زمان تماشا و بازدیدها (Watch time and Views)
اگرچه بازدید و زمان تماشا در یک صفحه هستند، اما این آمار به یکدیگر وابسته هستند. وقتی یک ویدئوی یوتیوب ۳۰ ثانیه یا بیشتر تماشا میشود، یک بازدید به حساب میروند.
بازدیدها اغلب معیار موفقیت یک ویدئو محسوب میشوند. اما، از نظر بازاریابی، آنها بیشتر یک معیار پوچ (Vanity) هستند. (معیارهای Vanity اعدادی هستند که بهراحتی بهطور مصنوعی میتوانند ایجاد شوند. بنابراین دقیقترین راه برای اندازهگیری پیشرفت کانال شما نیستند.)
هنوز هم، اگر تعداد بازدیدهای ارگانیک شما زیاد است، این بدان معناست که ویدئوهای شما به خوبی بهینه شدهاند. و در صفحات جستجوی یوتیوب بهطور برجستهای رتبهبندی میشوند. این امر عالی است! از همه مهمتر، اگر زمان تماشا را بر کل بازدیدها تقسیم کنید، یک آمار فوقالعاده باارزش به دست میآورید: میانگین مدت زمان تماشا.
زمان تماشا ÷ بازدیدها = میانگین مدت زمان تماشا
میانگین مدت زمان تماشا یک آمار بسیار مهم است. این میتواند بر اساس هر ویدئو یا برای اندازهگیری میانگین زمانی که مردم به تماشای ویدئوها در کانال شما میگذرانند، به کار رود.
اگر ویدئوهای شما متوسط مدت زمان تماشا بالایی دارند، الگوریتم یوتیوب متوجه میشود که شما به دستورالعمل سیستمعامل آنها توجه دارید. این ویدئوی شما را در صفحات جستجو، بالاتر میبرد. همچنین احتمال نمایش محتوای شما را در لیستهای پیشنهادی و پیشنهاد ویدئو افزایش مییابد. هرچه ویدئوهای بیشتری با نرخ ماندگاری/حفظ مخاطب بالا داشته باشید، رتبه کانال شما بهتر خواهد بود.
حفظ مخاطب (Audience retention)
گزارش حفظ مخاطب بهمرور زمان میزان تعامل بیننده را ردیابی میکند. در اینجا، شما میتوانید میانگین مدت زمان تماشا، لیستی از ویدئوهای با بهترین عملکرد را بیابید. همچنین میتوانید اطلاعاتی راجع به چگونگی در معرض قرار گرفتن ویدئوهای خود در برابر دیگران در یوتیوب پیدا کنید.
حفظ مخاطب بر اساس درصد تماشا شده محاسبه میشود. اگر ویدئوی شما یک دقیقه طول بکشد و افراد ۳۰ ثانیه آن را تماشا کنند، میزان حفظ مخاطب ۵۰ درصد است.
یوتیوب دو نوع حفظ مخاطب را ردیابی میکند: حفظ مطلق مخاطب و حفظ نسبی مخاطب. برای جابجایی بین آنها، روی یک ویدئوی در لیست زیر نمودار حفظ مخاطب کلیک کنید. سپس به عقب بروید تا به نمودار برسید. فیلتر زیر آمار اصلی را مشاهده خواهید کرد.
ü حفظ مطلق مخاطب (Absolute audience retention)
حفظ مطلق مخاطب دقیقاً نشان میدهد که چه لحظاتی از ویدئوهای شما بیشترین تماشا را دارد. همچنین نشان میدهد افراد در کدام بخش ویدئو را رها کردند.
اگر ویدئویی با عملکرد بالا دارید، برای تعیین نکات برجسته به نمودار حفظ مخاطب مطلق نگاه کنید. با تعیین دقیق روندهای مشارکت، ایدههای بهتری از آنچه مخاطب شما میخواهد ببیند، به دست میآورید. بهعلاوه تلاشهای شما را برای تولید محتوا هدایت میکند.
به همین ترتیب، اگر ویدئویی با عملکرد ضعیف داشته باشید، نمودار حفظ مطلق مخاطب به شما نشان میدهد چه زمانی افراد تمایل به متوقف کردن تماشای ویدئوی شما دارند. بنابراین شما میدانید چگونه ویدئوهای کانال خود را تنظیم کنید.
یوتیوب توصیه میکند به ۱۵ ثانیه اول ویدئوهای خود توجه ویژهای داشته باشید. هنگام تماشای مقدمه ویدئو، بیشترین میزان رها شدن ویدئو رخ میدهد. اگر متوجه عدم تعامل زودهنگام شدید، میتوانید:
- تصویر کوچک/ کپشن ویدئو را تغییر دهید تا با دقت بیشتری محتوای شما را منعکس کند.
- مقدمه طولانی را حذف یا کوتاه کنید.
- با پرداختن بلافاصله به موضوع ویدئوی خود، توجه را به خود جلب کنید.
ü حفظ نسبی مخاطب (Relative audience retention)
در اینجا جایی است که میزان ماندگاری/حفظ مخاطب ویدئوی خود را نسبت به سایر ویدئوهای یوتیوب با طول مشابه مقایسه میکنید.
این مقایسه فقط بر اساس مدت زمان است و از نظر محتوا تأثیری ندارد. بنابراین این آمار نسبت به حفظ مطلق مخاطب از اعتبار کمتری برخوردار است. بااینوجود، یک مقایسه کلی بین محتوای شما و سایر ویدئوهای موجود در یوتیوب ارائه میدهد.
جمعیت شناسی (Demographics)
برای اطلاع از افرادی که ویدئوهای شما را تماشا میکنند، بهطور خاص، سن، جنسیت و موقعیت جغرافیایی آنها، اطلاعات جمعیتی را بررسی کنید. شناخت مخاطبان میتواند به شما در تصمیمگیری آگاهانه و هدفمند درباره بازاریابی کمک کند. یا میتواند به شما کمک کند از بازارهایی که قبلاً در نظر نگرفته بودید استفاده کنید.
با داشتن این دانشها، میتوانید لحن ویدئوهای خود را تنظیم کنید. بدین گونه اطلاعات جمعیتی مورد انتظار خود را به دست میآورید. محوری را برای مخاطبان تازه کشفشده خود جلب میکنید. یا میتوانید به دنبال راهی باشید که همه مخاطبان را راضی کند.
جذابیت برای اطلاعات جمعیتی برای مشترکان برنده مهم است. آنها دو برابر بیشتر از افرادی که بهطور اتفاقی ویدئو را میبینند از محتوای ویدئویی شما دیدن میکنند.
مکان های پخش ویدئو (Playback locations)
مکانهای پخش ویدئو به شما نشان میدهد که محتوای شما در داخل پلتفرم یوتیوب یا هرجای دیگر بهصورت آنلاین تماشا میشود.
اگر میخواهید ترافیک خارج از صفحات یوتیوب را بررسی کنید، به لیست زیر نمودار بروید. سپس روی ” Embedded in external websites and apps” کلیک کنید. با این کار لیستی از تمام مکانهایی که ویدئوهای شما در محدوده تاریخ انتخابشده تماشا شدهاند، ظاهر میشوند.
پیدا کردن محل پخش ویدئوهای شما به شما امکان میدهد هزینه تبلیغات خود را در آن مکانها بهینه کنید. همچنین بیشترین بهره را از پول خود داشته باشید. شما همچنین میتوانید در مورد مرور و عادت تماشای مخاطب خود اطلاعاتی کسب کنید. که این ممکن است درهای جدیدی را برای مشارکتهای تبلیغاتی بازاریابی به روی شما باز کند.
منابع ترافیک (Traffic sources)
در اینجا خواهید فهمید که مردم چگونه ویدئوهای شما را پیدا میکنند.
برای آشکار کردن اطلاعات خاص در آن دسته، میتوان روی هر مورد از لیست زیر نمودار کلیک کرد.
آیا کسی شما را با استفاده از یک عبارت جستجوی خاص پیدا کرده است؟ آیا پس از حضور در لیست پخش برجسته یوتیوب، افزایش بازدید دارید؟ این معیارها میتوانند در پاسخگویی به این سؤالات به شما کمک کنند.
بررسی دادههای منابع ترافیک، اطلاعات دقیقتری از میزان دسترسی کانال شما به شما میدهد. این آمار میتواند مربوط به ترافیک پرداختشده (بهعنوانمثال، تبلیغات یوتیوب) باشد. یا ممکن است به ترافیک ارگانیک (بهعنوانمثال، ویژگی ویدئوهای پیشنهادی یوتیوب) مربوط شود.
دستگاه ها (Devices)
دستگاهها نشان میدهد که چند درصد از کاربران شما محتوای شما را در دسکتاپ، موبایل، تبلت، تلویزیون هوشمند یا کنسول بازی تماشا میکنند. دستگاه ها بر نوع محتوای افراد در یوتیوب و همچنین بهطورکلی بر نحوه تعامل آنلاین تأثیر میگذارند.
این برای درک عملکرد ویدئوهای شما در دستگاههای مختلف بسیار مهم است. مثلاً اگر متوجه شدید که زمان تماشای آن در تلفن همراه بسیار کمتر است، این ممکن است نشانه این باشد که برای مشاهده راحتتر باید ویدئوهای خود را کوتاه کنید.
کاربران تلفن همراه تمایل به تماشای حین حرکت دارند. بنابراین به سمت ویدئوهایی کوتاه میروند. احتمالاً کاربران دسکتاپ در واقع چیزهای آنلاین را خریداری میکنند. بنابراین اگر هدف شما تبدیل است، ممکن است بخواهید در عوض به آن بازار بپردازید.
در نهایت، یافتن تعادل خوب است، زیرا افراد، یوتیوب را در هر دستگاهی تماشا میکنند. بهعنوانمثال بینندگان تلویزیونهای هوشمند سریعترین بازار رشد یوتیوب را دارند. تعداد آنها سال به سال دو برابر میشود.
پیشنهاد می کنم مقاله روش های یوتیوب مارکتینگ برای کسب و کارها را نیز مطالعه کنید.
۲٫ آنالیز یوتیوب: گزارش تعامل (Interaction reports):
مهمترین معیارهای تعامل شامل مشترکین، لایک ها و دیسلایک ها، نظرات و اشتراکگذاری است. اساساً تمام روشهایی که بینندگان میتوانند مستقیماً به شما بگویند چه احساسی نسبت به ویدئوهای شما دارند. مشاهده این دادهها بهترین فرصتها را برای برقراری ارتباط و ایجاد ارتباط با مشترکان به شما نشان میدهد.
مشترکین (Subscribers)
صفحه مشترکین روند کلی مربوط به تعداد مخاطبان شما را نشان میدهد. سه مجموعه داده اصلی وجود دارد:
- مشترکین (Subscribers): در مدت زمان انتخاب شده چه تعداد مشترک به دست آوردید و حفظ کردید.
- مشترکان به دست آورده (Subscribers gained): تعداد دفعات اشتراک افراد در آن دوره زمانی (حتی اگر بعد از مدت کوتاهی اشتراک خود را لغو کنند.)
- مشترکین ازدستداده(Subscribers lost): تعداد کل افت مشترکین برای آن دوره
اگر تعداد مشترکین شما بهطور محسوسی تغییر کرد، گزینه Source را در زیر نمودار صفحه بررسی کنید. این یک لیست از ویدئوهای شما را تهیه میکند. آنها را بر اساس میزان تأثیرگذاری آنها بر تعداد مشترکان شما، مثبت یا منفی، رتبهبندی میکند. همچنین میتوانید این دادهها را توسط مشترکانی که ازدستداده یا به دست آوردید سازماندهی کنید.
مانند بازدیدها، تعداد مشترکین کمی معیار پوچی است. اما هرچه مشترکان بیشتری کسب کنید، کانال شما معتبرتر در یوتیوب ظاهر میشود. این منجر به ایجاد مشترکان، بازدیدها، دادهها و اطلاعات بیشتر میشود!
توجه: دادههای مشترکان در زمان واقعی نمایش داده نمیشود. یوتیوب دقیقاً تعداد مشترکین را کنترل میکند تا مطمئن شود هیچکس سعی در افزایش مصنوعی مشترکین ندارد. این بدان معناست که اگر ویدئویی را منتشر کنید. و این ویدئو اختلافات غیرمنتظرهای را در کانال شما ایجاد کند. ممکن است دادههای مشترکین تا ۴۸ ساعت بعد هیچ تأثیری را نشان ندهد.
لایک ها و دیس لایک ها (Likes and dislikes)
برای اطمینان از عدم قطع ارتباط با مخاطبان، موارد لایک، دیس لایک و نظرات خود را مشاهده کنید.
لایک و دیس لایک به بیننده اجازه میدهد تا با یک کلیک ابراز عقیده کند. مانند بازدیدها، لایک ها کمی معیار پوچی هستند. اما هرچه بیشتر لایک داشته باشید، رتبه سئو یوتیوب شما بهتر خواهد بود.
احتمالاً دوست ندارید در کانال خود دیس لایک داشته باشید! اما اگر تعداد لایک ها بهاندازه کافی متعادل باشد، ممکن است خیلی بد نباشد. اگر ویدئوهای شما با موضوعات قطبی روبرو هستند، موارد لایک و دیس لایک بهسادگی نشاندهنده افرادی است که در دو طرف موضوع ایستادهاند.
برای اینکه درک واضحی از انگیزههای لایک و عدم پسندیدن در ویدئوهای خود داشته باشید، باید نظرات را بررسی کنید.
کامنت ها (Comments)
کامنت ها تعداد نظرات شما درباره هر ویدئو را ردیابی میکنند. اما خود نظرات را نشان نمیدهد. اگر یک ویدئو با لایک و بازدیدها جذابیت زیادی پیدا کرد، میتوانید نظرات را بخوانید. بدین ترتیب درک میکنید چه چیزی باعث ایجاد این تعاملات میشود.
شما باید دائماً نظرات را در کانال خود کنترل کنید. پاسخ به نظراتی که فکر میکنید ارزشمند هستند، مثبت یا منفی، به مخاطب شما نشان میدهد که به آنها توجه میکنید. این یک روش خوب برای تقویت تعامل بیشتر و رشد جامعه شما است.
متأسفانه، بخشهای کامنت نیز میتوانند سمی باشند، بهخصوص اگر تعدیل نشوند. موارد سو استفاده یا هرزنامه را در یوتیوب علامتگذاری کنید تا کانال شما یک محیط امن برای مشترکان باشد.
به اشتراک گذاری (Sharing)
اشتراکگذاری آخرین معیار اصلی جذب کاربر است. اشتراک گذاری قطعاً از لایک مهمتر است. زیرا نشان میدهد شخصی بهاندازه کافی به ویدئوی شما اهمیت میدهد تا دیگران را به تماشای آن ترغیب کند.
برای دیدن دادهها در مورد مکان به اشتراک گذاری ویدئوهای خود، روی فیلتر سرویس اشتراک گذاری کلیک کنید. همچنین میتوانید بر اساس موقعیت جغرافیایی، دستگاه یا تاریخ را فیلتر کنید.
با توجه به عکس، یوتیوب فقط اشتراکهای تولید شده با کلیک دکمه اشتراک را ردیابی میکند. این نوع اشتراک ها بیشترین سهم را برای سئوی یوتیوب دارند. برای رشد مؤثر کانال خود، همانند افراد معروف یوتیوب کار کنید. بینندگان خود را به لایک، اشتراک گذاری و مشترک شدن در پایان ویدئوهای خود دعوت کنید.
آنالیز یوتیوب: گزارش درآمد (Revenue reports):
در ژانویه ۲۰۱۸، این پلتفرم قوانین مربوط به درآمدزایی کانال یوتیوب را سختتر کرد. برای واجد شرایط بودن در تبلیغات، کانالهای یوتیوب علاوه بر رعایت قوانین و مقررات پلتفرم، باید ۴۰۰۰ ساعت زمان تماشا داشته باشند. بهعلاوه کانال ها باید حداقل ۱۰۰۰ مشترک داشته باشند.
ویژگی گزارشهای درآمد نشان میدهد که شما در یک بازه زمانی مشخص چقدر در یوتیوب درآمد کسب میکنید. علاوه بر آن جریان درآمد شما از کجا منشأ میگیرد. از جمله:
- هزینه تبلیغاتی که شرکتهای دیگر برای نمایش در ویدئوهای شما پرداخت میکنند.
- هزینه تبلیغات پولی شخصی شما در یوتیوب.
- جریانات درآمد از جای دیگر سیستمعامل (مانند YouTube Super Chat).
ممکن است به مطالعه مقاله کسب درآمد از یوتیوب با روش های فوق العاده علاقه مند باشید.
درآمد (Revenue)
دو آمار اصلی برای بررسی در مورد درآمد عبارتند از:
- درآمد تخمینی: درآمد کل پیشبینیشده از کلیه تبلیغات فروختهشده توسط گوگل
- درآمد آگهی تخمینی: درآمد پیشبینیشده فقط از تبلیغات AdSense و DoubleClick
مانند سایر آنالیز های ویدئویی یوتیوب، میتوانید این موارد را بر اساس تاریخ و موقعیت جغرافیایی فیلتر کنید.
اسکرول کردن در زیر نمودار درآمد، شما را به لیست ویدئوهای درآمدزا میرساند. بهطور پیشفرض، شما در این بازه زمانی با سودآورترین ویدئو شروع خواهید کرد.
برای شناسایی الگوهای درآمد از ویژگی گزارش درآمد استفاده کنید. اگر در روزهای خاصی از هفته درآمد بیشتری کسب میکنید، برای بهرهبرداری بیشتر از این موضوع، برنامه زمانبندی انتشار محتوای خود را تغییر دهید.
همچنین این موضوع برای بررسی اینکه آیا الگوهای گستردهتری بر اساس زمان سال وجود دارد خوب است.
بگذارید بگوییم شرکت شما تجهیزات ورزشی زمستانی میفروشد و شما در یوتیوب تبلیغ میکنید. ممکن است بلافاصله پس از فصل اسکی، زمانی که مردم از تخفیفات پس از فصل استفاده میکنند، افزایش جدیدی در درآمد را شناسایی کنید.
برای اینکه یک چشمانداز از کل سابقه درآمد خود داشته باشید. و همچنین از مزایای استفاده از روندهای طولانیمدت استفاده کنید، “lifetime” را در فهرست کشویی سمت راستبالای نمودار انتخاب کنید.
آنالیز یوتیوب چگونه میتواند به شما کمک کند؟
برای هر استراتژیست یوتیوب، آنالیز یوتیوب ابزاری ضروری است. فقط با یادگیری آنچه کاربران شما قبلاً با آنها تعامل کردهاند میتوانید موفقیت خود را ارزیابی کنید. همچنین مشکلات پیشآمده را در این راه برطرف کنید.
اگر میخواهید کانال یوتیوب خود را مبتنی بر داده ایجاد کنید، آنالیز یوتیوب یکی از موارد ضروری است.
داشبورد آنالیز یوتیوب در زمان واقعی بهروز میشود.
عملکرد یوتیوب بهطور مداوم در حال تغییر است.
هر روز ممکن است مشترکین شما کمی افزایش یابند. تعداد ویدئوهایی که مردم مشاهده میکنند نوسان میکند. و نظرات، اشتراکها و سایر معیارهای اصلی افزایش مییابد.
به همین دلیل برای افزایش و بهبود در آمار دادههای خود به ابزاری نیاز دارید. داشبورد آنالیز یوتیوب در زمان واقعی بهروز میشوند. این بدان معناست که شما میتوانید در مورد عملکرد کانال یوتیوب خود سریع و بهصورت لحظهای مطلع شوید.
با آنالیز یوتیوب، بالاترین عملکرد را در معیارهای اصلی یوتیوب و KPI به دست آورید.
دادههای یوتیوب تا حدودی در مورد یادگیری کانال شما است. همانقدر ضروری است که اطمینان حاصل کنید که برای رسیدن به اهدافی که تعیین کردهاید در مسیر خود هستید.
داشبورد آنالیز یوتیوب بهراحتی میتواند عملکرد را با اهداف مقایسه کند. بهاینترتیب، همیشه میدانید که عملکرد نسبت به انتظارات پایین است یا بالاتر رفته است.
با آنالیز یوتیوب اطمینان حاصل کنید که همه چیز با یکدیگر هماهنگ هستند.
یک کانال موفق یوتیوب افراد مختلف زیادی را درگیر میکند. یک تیم، محتوا را تولید میکند. یک تیم محتوا وجود دارد که بر نحوه تطابق یوتیوب با برنامه کلی نظارت میکند. احتمالاً یک استراتژیست بازاریابی دیجیتال برای اجرای تبلیغات و تبلیغ کانال در جاهای دیگر برای ارتقا وجود دارد. به همین دلیل ابزاری برای نگه داشتن همه اطلاعات در یک صفحه ضروری است.
داشبورد به همه کمک میکند تا از عملکرد کانال مطلع شوند.
آیا می دانید می توانید در ویدئوهای یوتیوب به زمان خاصی لینک بدهید؟
چگونگی بهبود رتبهبندی جستجوی یوتیوب با استفاده از آنالیز یوتیوب
استفاده از نتایج آنالیز یوتیوب راهی تضمینشده برای بهبود سئو در یوتیوب است. همانند هر نوع سئو، بهترین روش تولید محتوای باارزش و باکیفیتی است. افراد باید با این محتوا درگیر شده و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارند.
در اینجا چند نکته نهایی برای تقویت سئو کانال شما آورده شده است. تا بدین ترتیب ویدئوهای شما در صفحات جستجوی یوتیوب و ویدئوهای پیشنهادی رتبه بالایی داشته باشند.
گنجاندن کلمات کلیدی در توضیحات/کپشن ویدئو
با استفاده از Google Keyword Planner کلمات کلیدی مرتبط را پیدا کنید. فراموش نکنید که برخی از تجزیهوتحلیلهای رقابتی را نیز انجام دهید. مواردی را که کاربران دیگر یوتیوب در صنعت شما در توضیحات ویدئویی خود گنجاندهاند، کشف کنید. موارد منطقی را نیز در ویدئوی خود بگنجانید.
یوتیوب همچنین دارای “برچسب ها”، قطعات فراداده است. این به شما کمک میکند تا چگونگی نمایش ویدئوهای خود را در جستجوی ارگانیک هدایت کنید. شما مجاز به درج حداکثر ۵۰۰ کلمه برچسب (tags) هستید که باید با موضوع ویدئوی شما مطابقت داشته باشد.
مطالعه مقاله یافتن کلمات کلیدی یوتیوب به شما توصیه می شود.
دنبال کردن قوانین
با توجه به نکته قبلی، هنگام نوشتن کپشن ویدئوی خود، مطمئن شوید که آنها به دستورالعمل های یوتیوب در مورد فراداده پایبند هستند.
یوتیوب همچنین در مورد محتوایی که مجاز به درج در ویدئوهای خود هستید، طیف وسیعی از خط مشی ها را در نظر گرفته است. این قوانین عمدتاً عقل سلیم هستند و رعایت آنها نباید خیلی سخت باشد.
آپلود مداوم ویدئوها
مشهور است که یوتیوب محبوبیت بیشتری نسبت به تلویزیونهای عادی، بهویژه در میان افراد جوان، پیدا میکند. اما تمایل به محتوای برنامهای قابل پیشبینی تغییر نکرده است. اگر بتوانید مخاطبی را پرورش دهید که تا زمان اکران بعدی شما لحظهشماری کند، این نشانه مطمئنی است که شما در سیستمعامل به موفقیت عظیمی دست مییابید.
سخن پایانی
آنالیز یوتیوب گنجینهای از اطلاعات است که میتوانید برای بهبود ویدئوها و رشد کانال خود استفاده کنید. در ابتدا ممکن است ترسناک به نظر برسد. اما فقط به یک مرور ساده نیاز دارید تا بر تجزیهوتحلیل دادههای یوتیوب تسلط پیدا کنید.
به یاد داشته باشید، الگوریتم یوتیوب بهشدت به زمان تماشا و حفظ مخاطب پاداش میدهد. بنابراین بهترین نکته این است که مخاطبان خود را درگیر کنید.
به علاوه آنالیز یوتیوب برای اجرای هر کمپین موفق یوتیوب ضروری است. از آنالیز یوتیوب برای بهینهسازی استراتژی رسانههای اجتماعی و ویدئویی خود استفاده کنید. همانطور که میبینید، همه این معیارها هدف خاصی دارند. آنها به شما اطلاعات واضحی درباره نحوه عملکرد استراتژی ویدئویی فعلی شما و فرصتهایی برای پیشرفت میدهند.