قالب وردپرس دانلود آبجکت 3Dmax پرنده فناوری

شبکه های اجتماعی را بیشتر بشناسید !!!

11,068 بازدید

به شما تبریک میگوییم که در حال خواندن مقاله شبکه های اجتماعی هستید؛ چون قرار است مطالب جالبی در این رابطه مطالعه کنید. ما در این مقاله از سایت ره آموز قصد داریم نکاتی درباره ی شبکه های اجتماعی و انواع شبکه اجتماعی و قدیمی ترین شبکه اجتماعی و محبوب ترین شبکه های اجتماعی ۲۰۱۹ و بهترین و امن ترین شبکه اجتماعی و نکته افول فیسبوک تا نکته ی آغاز اینستاگرام حرف بزنیم. و تاثیرات اینستاگرام بر راه اندازی کسب و کار  شما مطالبی ذکر کنیم.

 

پیشنهاد ما مطالعه مقاله : ۸۵ آمار باورنکردنی ۵ غول رسانه اجتماعی

 

تعریف شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی

 

از گردهمایی گروهی از افراد برای اهداف شغلی، تجاری، اجتماعی و … یک شبکه اجتماعی به وجود می آید و اگر این زنجیره ارتباطی در بستر اینترنت باشد و افراد در کنار هم حضور فیزیکی نداشته باشند، آن شبکه مجازی خواهد بود.
شبکه اجتماعی ساختاری اجتماعی است که از گره‌هایی (عموماً فردی یا سازمانی) تشکیل شده‌است که توسط یک یا چند نوع خاص از وابستگی مانند ایده‌ها و تبادلات مالی، دوستان، خویشاوندان، لینک‌های وب، و سرایت بیماری‌ها (اپیدمولوژی) به هم وصل هستند. ( شبکه اجتماعی ویکی پدیا )

شبکه اجتماعی مجازی چیست؟
شبکه اجتماعی مجازی زنجیره ای از ارتباطات و گره های شبکه اجتماعی یا حضور غیر فیزیکی افراد در یک محل مجازی است.

بنابراین، برای تعریف شبکه های اجتماعی باید ابتدا سه مفهوم را از یکدیگر تفکیک کنیم:

  • شبکه های اجتماعی به عنوان شبکه ای از ارتباطات انسانی (Social Networks)
  • سرویس‌های ایجاد و توسعه شبکه های اجتماعی (Social networking services)
  • سرویس‌های دیجیتال ایجاد و توسعه شبکه های اجتماعی (Digital social networking services)

 

اهداف شبکه های اجتماعی

اهداف آشکار :

سازماندهی انواع گروه ها : در دنیای واقعی گروه ها بر اساس یکسری مشترکات مانند عقاید سیاسی، اجتماعی، ورزشی و فرهنگی در کنار یکدیگر قرار می گیرند.
انتشار سریع و آزادانه اخبار : اخبار شبکه های اجتماعی سریع و بدون سانسور در اخبار مخاطب قرار می گیرد. که این هم می تواند یک مزیت به حساب بیاید و هم یک عیب.
توسعه مشارکت اجتماعی : شبکه های اجتماعی باعث افزایش مشارکت انسان ها با هم شده است.
به اشتراک گذاری علاقه مندی ها : به اشتراک گذاشتن علاقه مندی ها در شبکه های اجتماعی اهمیت بسیار بالایی دارد.

 

اهداف نهان :

کسب در آمد : امروزه شبکه های احتماعی بعد از گوگل و یاهو تبدیل به پرافتخارترین خدامت اینترنتی شده اند.
شبکه های اجتماعی جایگزین سازمان ملل : در آینده شبکه های اجتماعب به رابطی میان دولت و ملت تبدیل می شود و تمامی فعالیت های بین المللی از طریق ان ها پیگیری می شود.

 

انواع شبکه اجتماعی

شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی

 

معرفی لیست ۲۲ شبکه اجتماعی دنیا
در زیر ما به معرفی لیست ۲۲ شبکه اجتماعی دنیا می پردازیم. سعی می کنیم به ترتیب از نظر اولویت و مهم بودن لیست شبکه های اجتماعی را معرفی کنیم و برای هر کدام توضیح مختصری خواهیم داد :

نام شبکه اجتماعی توضیح مختصر
فیسبوک : بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا با بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال در ماه است.
واتس آپ : واتس آپ یک شبکه اجتماعی مبتنی بر پیام است که الان جزئی از فیسبوک می باشد و در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱ میلیارد نفر کاربر فعال داشته است.
مسنجر فیسبوک : بخشی از فیسبوک است که برای چت و گفتگو استفاده می شود و تا بحال بیش از ۱.۲ میلیارد نفر کاربر داشته است.
لینکدین : یک شبکه اجتماعی مرتبط با مشاغل و صاحبان کسب و کار است که متعلق به ماکروسافت بوده و تا کنون بیش از ۵۰۰ میلیون عضو دارد.
گوگل پلاس : گوگل پلاس یکی از سرویس های شرکت گوگل است که شما پس از ایجاد جی میل می توانید از آن بهره ببرید.
توییتر : توییتر دارای بیش از ۱۴۰ میلیون کاربر است که بیشتر در کشور آمریکا محبوب بوده و کاربران می توانند تا ۱۴۰ کاراکتر را برای هم به همراه عکس و ویدئو توییت کنند.
اینستاگرام : شبکه اجتماعی متکی بر عکس و ویدئو که متعلق به فیسبوک بوده و بیش از ۳۷۵ میلیون عضو دارد و در کشور ما ایران نیز بسیار محبوب است.
پینترست : یک شبکه اجتماعی مبتنی بر اشتراک گذاری تصویر و ویدئو از سایت های دیگر است که به قول خود سایت، آنها را پین می کند و در آلبوم هایی که شما تعیین می کنید نمایش می دهد. این شبکه اجتماعی روی سئو بسیار تاثیر گذار است.
اسنپ چت : یک پیام رسان اجتماعی با بیش از ۱۵۰ میلیون کاربر فعال روزانه است.
کوئرا : یک شبکه اجتماعی پرسش و پاسخ است که کاربران می توانند سوال بپرسند یا به سوالات پاسخ دهند. کوئرا بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر فعال دارد.
دختران از پسران بپرسند : یک شبکه اجتماعی مبتنی بر پرسش و پاسخ با هدف تعامل جنس های مخالف و پرسیدن سوال از همدیگر است.
نکس دور : یک شبکه اجتماعی است که در آن همسایگان همدیگر را از رویدادهای درون محله باخبر می کنند. در آمریکا بیش از ۱۵۰.۰۰۰ محله در این شبکه اجتماعی پروفایل دارند.
تولید کننده : پروداکت هانت یا تولید کننده یک شبکه اجتماعی محصول محور است.
آنجل لیست : یک شبکه اجتماعی است که توسط سرمایه گذاران و راه اندازی شده است. این سایت هزاران نفر از سرمایه گذاران را به عنوان عضو ثبت نام کرده است.
کیک استارتر : یک پلت فرم تامین اجتماعی است که مردم می توانند محصولات خود و یا ایده های تولید محصول یا ارائه خدمات را برای تامین بودجه در آن بگذارند.
تامبلر : یک شبکه وبلاگ نویسی با بیش از ۳۵۰ میلیون وبلاگ و بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر است. این شبکه اجتماعی از وب و تلفن همراه پشتیبانی می کند.
گب : یک شبکه اجتماعی تبلیغاتی است که به کاربران اجاره می دهد مطالب را با محدودیت ۳۰۰ کاراکتری که به گب معروف اند بنویسند و بخوانند. این شبکه اجتماعی بیش از ۲۰۰ هزار کاربر فعال دارد.
وی کی : مانند فیس بوک است اما بیشتر در روسیه و کشورهای همسایه با بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر محبوب است.
ردیت : یک شبکه اجتماعی با بیش از ۵۰۰ میلیون بازدید ماهانه است. پست های متنی و یا لینک مستقیم می تواند در سایت به اشتراک گذاشته شود و توسط اعضا برای تعیین محبوبیت رای داده شود.
مای اسپیش : یک شبکه اجتماعی محبوب در زمینه موسیقی است که بین نوازندگان و خواننده ها بیشتر محبوب است.
استامبلوپون : یک شبکه اجتماعی محتوا محور برای کاربران است که پس از عضویت براحتی می توانید نوار ابزار آن را روی مرورگر نصب کرده و همه جا از آن استفاده کنید.
فوراسکوار : یک شبکه اجتماعی بر پایه معرفی مشاغل با امکان اشتراک گذاری تجربه خرید و استفاده از خدمات مشاغل توسط کاربران است که در خارج از کشور ما بسیار پر کاربرد بوده و بسیار در حال رشد است.

 

پیشنهاد ما : لیست ۱۱ تا از بهترین پیام رسان دنیا در سال ۲۰۱۹

 

شبکه های اجتماعی برتر ایران

در ادامه به معرفی ۵ شبکه از بهترین شبکه های اجتماعی ایرانی می پردازیم تا کاربران گرامی بیش از پیش با این شبکه های وطنی آشنا شده و بتوانند از این فضا استفاده کنند.

  1. شبکه اجتماعی کلوب
    کلوب یکی دیگر از شبکه اجتماعی وطنی بسیار پرکاربر است این شبکه در بخش معرفی خود می نویسد: سايت اينترنتي کلوب دات کام در تاريخ يکم دي ماه ۱۳۸۳ برپايه نيازهاي امروزي کاربران اينترنتي ايراني راه اندازي شد.
  2. شبکه اجتماعی فیس نما
    فیس نما ، از سال ۱۳۹۱ با هدف رقابت با شبکه های بیگانه و فراهم اوردن محیطی امن برای کاربران با مدیریت علیرضا قاسم پور تاسیس شد.
  3. شبکه اجتماعی فارس توییتر
    فارس توییتر ، از سال ۱۳۹۱ با هدف رقابت با شبکه های اجتماعی خارجی و ایجاد محیطی مناسب با فرهنگ ایرانی برای کاربران ایرانی با مدیریت علی اکبر صادقی راه اندازی شد. این شبکه همانطور که از نامش پیداست نوع خدواتش به شبکه معروف توییتر بسیار نزدیک است.
  4. شبکه اجتماعی هم میهن
    هم میهن ، از سال ۱۳۸۴ به منظور ایجاد محیطی امن و سالم برای کاربرانی که تمایلی به حضور در شبکه های اجتماعی بیگانه ندارند با مدیریت امیر قاسمی تاسیس گردید.
  5. شبکه اجتماعی افسران
    شبکه اجتماعی افسران جنگ نرم که به اختصار افسران نامیده می شود در بخش معرفی اینگونه نوشته است: با توجه به تأکيدات ويژه رهبر معظم انقلاب نسبت به مقابله با جنگ نرم دشمن و توصيه ايشان مبني بر اينکه «خودتان در مجامع فکري‌تان به دنبال راهکار باشيد»، تصميم گرفتيم تا شبکه افسران را به منظور – ايجاد بستر براي هم‌فکري و بيان ديدگاه‌ها – شبکه توزيع براي بيشتر ديده شدن محتواهاي توليدشده – انتشار سريع محتوا، ايده يا اطلاع – بسترسازي براي آزمون ايده‌هاي نو قبل از اجرا – توانمندسازي افسران جوان در مقابله با جنگ نرم دشمن راه‌اندازي کنيم.

 

قدیمی ترین شبکه اجتماعی

شبکه های اجتماعی، اصطلاحی است که برای نخستین بار در سال ۱۹۵۴ توسط جان بارنز که در حوزه‌ی انسان شناسی اجتماعی فعالیت می‌کرد، ابداع شد.
شبکه های اجتماعی، هنگامی به وجود می‌آیند که ساختاری از گره‌‌های مرتبط به هم شکل می‌گیرند.
هر گره، یک فرد یا یک گروه یا یک سازمان است.
شبکه اجتماعی، به معنای نمایش و مطالعه‌ی ارتباط بین این گره ها و جریان دانش و اطلاعات بین آنهاست.

 

پرمخاطب ترین شبکه اجتماعی ایرانی

شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی

 

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران سهم بازار شبکه‌های اجتماعی در سال گذشته را منتشر کرد. گزارش این مرکز نشان می‌دهد سهم ۶۰ درصدی تلگرام در ابتدای سال پس از فیلترینگ دچار نوسان شده و تا مهرماه کاهشی بوده است. در مقابل استفاده از اینستاگرام، واتس‌اپ و پیام‌رسان سروش افزایش داشته است. اما از مهرماه به بعد تا پایان سال تلگرام توانست سهم بازار خود را پس بگیرد. همزمان با افزایش سهم تلگرام برخی دستگاه‌ها فعالیت کانال‌های تلگرامی خود را از سر گرفته‌اند. صداوسیما، خبرگزاری فارس و کانال ریاست‌جمهوری از جمله این دستگاه‌ها هستند.

 

بهترین و امن ترین شبکه اجتماعی

پیام رسان واتساپ  ( whatsapp) – پیام رسان سیگنال ( Signal) – اپلیکیشن جی دیتا چت ( G data secure chat) – پیام رسان تلگرام (telegram ) – پلیکیشن سیراس ( Ceerus) – اپلیکیشن پرایویت (Pryvate) – اپلیکیشن فیس بوک مسنجر (Facebook massenger)

امنیت شبکه های اجتماعی به ترتیب

  1. پیام رسان واتساپ  ( whatsapp)
    اپلیکیشن پیام رسان واتساپ یکی از امن ترین پیام رسان ها در دنیا است و در رتبه نخست قرار دارد.
  2. پیام رسان سیگنال ( Signal)
    پیام رسان سیگنال یکی دیگر از امن ترین پیام رسان ها در دنیاست
  3. اپلیکیشن جی دیتا چت ( G data secure chat)
    این اپلیکیشن از نظر امنیت در سطی بالا قرار دارد اما به دلیل اینکه تازه عرضه شده هنوز نتوانسته است مانند سایر اپلیکیشن‌های پیام رسان از محبوبیت لازم برخوردار شود.
  4. پیام رسان تلگرام (telegram )
    اپلیکیشن تلگرام که یکی از پیام رسا‌ن‌های محبوب جهان و خصوصا کاربران ایرانی است در رتبه چهارم فهرست امن ترین پیام رسان ها در دنیا قرار دارد.
  5. اپلیکیشن سیراس ( Ceerus)
    این پیام رسان توسط یک استارتاپ انگلیسی مجهز به سیستم‌های SQR معرفی و به همگان عرضه شد.
  6. اپلیکیشن پرایویت (Pryvate)
    این پیام رسان نیز مانند سایر پیام رسان‌های این لیست دارای قابلیت‌هایی چون تماس صوتی، ویدیویی و مکالمات رمزنگاری شده است.
  7. اپلیکیشن فیس بوک مسنجر (Facebook massenger)
    این پیام رسان نیز از امنیت بالایی برخوردار است و از سیستم رمزنگاری پیشرفته end-to-end encryption و همچنین امکان مکالمات محرمانه بهره می‌برد.

 

مزایای شبکه های اجتماعی

  • ارتباط جهانی
  • اشتراک علایق
  • اشتراک لحظه ای اطلاعات
  • تبلیغات رایگان
  • سرعت بالای انتشار اخبار

 

معایب شبکه های اجتماعی

  • در معرض خطر قرار گرفتن روابط چهره به چهره
  • مزاحمت های سایبری و جرایم علیه کودکان
  • جعل هویت و کلاه برداری
  • اتلاف کننده زمان
  • به خطر افتادن حریم شخصی

 

روند شبکه های اجتماعی

بنابراین بدون هیچ مقدمه‌ای می‌خواهم در مورد روند شبکه های اجتماعی صحبت کنم.

حرکت به سوی موبایل

آشنا بشیم با این موضوع و ببینیم در دنیا چه تغییراتی در حال رخ دادن است. همان‌طور که میدانید، افراد بیشتری از موبایل برای انجام دادن کارهای روزمره خودشان استفاده می‌کنند.
از سال قبل در ایران میزان استفاده از اینترنت رو به افزایش است و میزان استفاده از موبایل نسبت به کامپیوتر پیشی گرفته است و این روند در حال رشد است.
بنابراین با یک تغییر بسیار بزرگی روبرو شده‌ایم که افراد ترجیح می‌دهند تمام اطلاعات ورودی خودشان را از طریق موبایل دریافت کنند.
همچنین تعامل‌های خودشون رو از طریق موبایل انجام بدهند و این موضوع در رسانه‌های اجتماعی بیشتر و مشهودتر هست.

 

تا چند سال قبل فیس‌بوک محبوب ترین شبکه اجتماعی دنیا بود؛

ولی همان‌طور که میدانید در حال افت بسیار سریع است. البته منظورم از دست دادن کاربران این هست که کار به ‌جایی خواهد رسید که کاربران فیس‌بوک ماهی یک‌بار اکانت فیس‌بوک سری نخواهد زد؛ و همین باعث سقوط فیس‌بوک خواهد شد.

چرا رسانه‌هایی مثل فیس‌بوک در حال سقوط هستند؟

 

پیشنهاد ما : ۸ ترفند بازاریابی اینستاگرام

 

چون افراد وقتی مدام از موبایل استفاده می‌کنند ترجیح می‌دهند از رسانه‌های استفاده کنند که برای موبایل ساخته‌شده است؛ و همان‌طور که حتماً خودتون هم دیدید استفاده از اینترنت روی موبایل سخت‌تر از دسکتاپ است.
اما با پیش بینی هایی که شده ، تا سال ۲۰۲۰، حدود ۵۹ درصد شهروند های آمریکایی با گوشی موبایل وارد فیسبوک خواهند شد و ۸۰ درصد درآمد تبلیغات این شرکت از طریق آگهی موبایل ها خواهد بود.
فیسبوک یکی از مهم ترین و با مخاطب ترین شبکه های اجتماعی بود که برای موبایل طراحی نشده است و فقط مخصوص دسکتاب طراحی شده است.

 

شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی

 

اما با نگاهی به فیسبوک و برنامه ریزی های آن ها متوجه خواهیم شد که تا سال ۲۰۲۰ فیسبوک از حالت دسکتاپی به نسخه موبایلی تبدیل خواهد شد و اگر این راهبرد انجام نمیشد فیسبوک با ورشکستگی مواجه میشد.
بر روی دستگاه موبایل تون خیلی علاقه‌ای ندارید هر بار یک مرورگر اینترنت را باز کنید و آدرس سایت رو تایپ کنید و بعد با یک صفحه لاگین مواجه بشید و نام کاربری و رمز عبورتان را وارد کنید و کارهای مثل این انجام بدید بنابراین نه‌تنها افراد به سمت موبایل حرکت می‌کنند و ترجیح می‌دهند از موبایل استفاده کنند.

 

اپلیکیشن موبایل به‌جای مرورگر

مردم دوست دارند، از اپلیکیشن استفاده کنند؛ تا اینکه مرورگرهای مختلفی رو باز کنند تا بتوانند از سایت استفاده کنند و این موضوع به‌خصوص در سایت‌ها و رسانه‌های صادق هست که نیاز به ورود دارد. یعنی شما هر بار باید نام کاربری و رمز عبور خودتون رو وارد کنید بنابراین افراد ترجیح می‌دهند به چند تا سایت خاص که علاقه زیادی دارند اپلیکیشن سایت را استفاده کنند. چون در سریع‌ترین زمان ممکن به آن دسترسی دارند و همان‌طور که می‌دوید این اپلیکیشن ها این امکان رو دارند نام کاربری و رمز عبور را در خودشان ذخیره کنند و بنابراین هر بار لازم نیست این اطلاعات را وارد کنید.

 

تنبلی بیشتر در استفاده

نکته دیگه ای هم که وجود داره این هست که مردم روزبه‌روز در استفاده از اینترنت و اپلیکیشن ها تنبل می‌شوند.
معنی‌اش این نیست که کمتر استفاده می‌کنند یا علاقه به استفاده کردن از آن ندارند بلکه ترجیح می‌دهند به راحت‌ترین روش ممکن کارها انجام بدهند.
برای همین است که بسیاری از مردم حتی تایپ آدرس سایت واسشون کار سختی میشه و ترجیح می‌دهند که این کار را انجام ندهند؛
و از اپلیکیشن‌ های رقیب های ما استفاده کنند که تنها با یک کلیک یا با لمس آیکون اپلیکیشن به‌راحتی بتوانند اطلاعات مورد نیاز خودشان دسترسی داشته باشد.

 

کاهش حتی یک مرحله در فرایند

یکی از مباحث بسیار داغ دنیا در طراحی سایت و همین‌طور طراحی اپلیکیشن کاهش مراحل یک فرایند است؛
یعنی اگر شما بتونید کاری بکنید که دسترسی به سایت، خرید از سایت و هر فرایند دیگری مثل نظر دادن در مورد محصول، ساده تر بشه و حتی یک‌قدم ساده از فرایند حذف شود احتمال موفقیت شما خیلی بیشتر خواهد شد.
الآن می خوام یک مثال بزنم فرض کنید با دوستان جمع شدید و یک عکس دسته جمعی گرفتید و عکس دسته جمعی را می‌خواهید در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

 

کدام گزینه ساده تر است این عکس را در فیس‌بوک آپلود کنیم یا در اینستاگرام استفاده کنیم؟

یکی از اولین ایده‌هایی که باعث شد اپلیکیشن اینستاگرام شکل بگیره همین بود اغلب افراد برایش سخت است که یک عکس بگیرند و در تلفن همراه شد به دنبال آن عکس بگردن بتونه اون عکس رو آپلود کنند سازندگان اینستاگرام که دو پسر جوان بودند به این فکر کردند که چطور می‌شود از داخل اپلیکیشن عکس گرفت و لازم نباشد که صاحب موبایل که بدونه عکس کجا ذخیره شده است. به‌راحتی با زدن یک دکمه عکس گرفته بشه و همان‌جا آپلود بشه و در اختیار تمام دوستان دیگر قرار بگیره.

 

یکی از رازهای موفقیت اینستاگرام همین مورد هست که روی سادگی کار، کرده و تلاش کرده که تمام کارها و فرآیندهای با حداقل فرایند ممکن انجام بشه همین باعث محبوبیت اینستاگرام شده دلایل خیلی زیاد دیگری هم وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

 

پیشنهاد ما : ۳۷ آمار منحصر به‌ فرد از ۳ شبکه بزرگ اجتماعی

 

کلام آخر :

بنابراین نکته مهم این مقاله این بود که افراد روزبه‌روز بیشتر از موبایل استفاده می‌کنند ترجیح می‌دهند که شبکه های اجتماعی روی موبایل نصب بشه دومین نکته این بود که مردم ترجیح می‌دهند از صفحه وب استفاده نکنند و بیشتر از اپلیکیشن استفاده کنند و هرروز در استفاده از اینترنت و موبایل تنبل‌تر می‌شود؛ بنابراین یکی از مباحثی که باعث میشه اپلیکیشن‌ها یا سایت ما به موفقیت‌های بزرگ برسند کاهش مراحل یک فرایند است یا به عبارت دیگر ساده سازی اپلیکیشن برای استفاده عموم.

درباره ی تیم محتوای ره آموز

عشق به یادگیری، چونان شعله‌ای در دل شب است که هر چه بیشتر می‌سوزد، راهی بیشتر در پیش رو روشن می‌کند. این تشنگی برای دانایی، مسیری است بی‌پایان به سوی کشف رازهای هستی و درک عمیق‌تر خود و جهان.

مطلب پیشنهادی

دانلود هایلایت اینستاگرام

چگونه می توان هایلایت اینستاگرام را دانلود کرد؟

در این مقاله، به بررسی نحوه دانلود هایلایت اینستاگرام و همچنین دانلود فیلم و عکس این …

6 دیدگاه

  1. رامین مرادپور

    ممنون بابت سایت خوبتون
    مطالب مفیدی دارین

  2. خیلی خوب بود . می تونید در مورد لینک بیلدینگ در ردیت آموزش بدید؟
    تو اینترنت در مورد لینک بیلدینگ در ردیت هیچی پیدا نکردم

    • سعید انوشه

      با تشکر از شما
      لینک بلدینگ در ردیت یا هر شبکه اجتماعی یا همان سوشیال سیگنال ها تاثیرات زیادی در سئو سایت شما خواهد داشت.
      حتما اگر وقت شد مقاله ای در این باره نوشته می شود.

  3. سلام شبکه مجازی واسه پول درآوردن معرفی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *