قالب وردپرس دانلود آبجکت 3Dmax پرنده فناوری

استارتاپ چیست؟ و چگونگی راه اندازی آن

613 بازدید
چکیده مطلب در این مطلب به توضیح مفهوم استارتاپ، تاریخچه استارتاپ و نحوه کسب و کار با استارتاپ و نمونه های موفق استارتاپ در ایران می پردازیم. باید بدانیم که مفهوم استارتاپ تاریخچه قدیمی ندارد و شاید یک تا دو دهه از آن میگذرد اما بدلیل جذابیت و حتی استفاده نادرست از آن در رقابت های ناسالم شاهد استفاده فراوان این لغت در ایران و سایر نقاط جهان بوده ایم. آن چیزی که باعث اهمیت استارتاپ و معروف شدن آن شده است مفهوم خود این کلمه در استفاده از مشاغل مختلف نیست بلکه تلاش و همت اعضای گروه برای رسیدن به موفقیت است. پس این کلمه باعث موفقیت تان نمی شود اما می توانید راه درست در مسیرتان را به راحتی از این طریق پیدا کنید.

 

پیشنهاد ما: نتورک چیست و نکاتی مهم درباره بازاریابی شبکه ای

 

استارتاپ

استارتاپ

 

درک مفهوم استارتاپ

معانی و مفهوم های زیادی برای استارتاپ وجود دارد که می تواند درست یا نادرست باشد اما در واقع استارت آپ به پروژه‌هایی گفته می‌شود که در جریان آن، یک ایده خام، به کمک تلاش و کوشش یک گروه به تولید یک محصول می‌انجامد و زمینه برای فروش آن محصول فراهم می کند.
در واقع استارتاپ تمامی مسیر صفر تا صد را نشان میدهد و همچنین به آزمون وخطا و یادگیری اصول و مبانی می پردازد. استارتاپ یعنی ایده های موفقی که در ابتدا مانند یک اختراع سخت می باشند اما بعد از آن با شروع در تولید یک محصول و فروش آن موفق تر از سایرین هستند.

 

تاریخچه استارتاپ

شروع تاریخچه استارتاپ را می توان با شروع تمدن در بین انسان ها زمانی که خرید و فروش محصولات شروع شد در نظرگرفت. استفاده از مفهوم استارتاپ به سال ۱۹۷۷ میلادی برمی گردد که آغاز آن با شرکت های silicon vallery شروع شد. استارتاپ معروف این شرکت که بعد ها به غول استارتاپ در دنیا معروف شد IBM بود که آن از International Business Machines گرفته شده است. از دیگر استارتاپ های قدیمی می توان به شرکت اپل اشاره کرد که توسط استیو جانز راه اندازی شده است. استارتاپ معروف دیگر گوگل است که ایده آن در سال ۱۹۹۷ مطرح شد و در سال ۱۹۹۸ آغاز به کار کرد و تاکنون نیز جز موتور های جستجوی موفق در دنیا بوده است.

 

مراحل راه اندازی استارتاپ

باتوجه به توضیحاتی که درباره مفهوم استارتاپ داده شد حال می خواهیم به مراحل راه اندازی ان بپردازیم باید توجه داشته باشید که سلیقه افراد در به کار گیری مراحل مختلف است اما اگر می خواهید که از ابتدا شروع موفقی در زمینه استارتاپ خود داشته باشید باید هرکدام از مراحل زیر با دقت انجام دهید.

✅ ایده پردازی


استارتاپ

از قشنگ ترین و جذاب ترین مرحله استارتاپ ایده پردازی است .در ایده پردازی فقط کافی است که باخیالات خود کاری که میخواهید انجام دهید را تصور کنید و بهترین ایده را انتخاب کنید این مرحله نیاز به هزینه ای ندارد باید بدانید که بیشتر کسب و کار های موفق از یک ایده کوچک به وجود آمده اند. پس فکرکنید و به یک ایده خلاق برسید.

 

✅ تحقیق و تعیین راه نقشه

گام دوم در راه استارتاپ برداشتن یک ورق و خودکار برای ثبت نقشه راه است. در این مرحله شما باید تحقیق کنید و تمام مسیر های رسیدن به هدفتان را یادداشت کنید. مشخص کنید که در چه نقطه ای هستید و به چه نقطه ای می خواهید برسید. زمانی که مسیر ها را مشخص کردید مسیر های کوتاه را بشکنید و سریع ترین مسیر را برای خود بسازید در همین حین مشورت با دوستان را نباید فراموش کنید زیرا گاهی اوقات ایده ها می توانند خطر آفرین باشند پس ایده خود را درمیان بگذارید و از بقیه نیز کمک و راهنمایی بخواهید. فراموش نکنید که این مشورت را فقط با افراد قابل اطمینان انجام دهید.

 

✅ ثبت ایده و ادعای مالکیت

این مرحله همان جلوگیری از افشای ایده است. در واقع ایده یک چیز جدید است و ذهن افراد مختلف مسلما ایده های مختلفی را به همراه دارد. پس شاید شما به یک ایده رسیده باشید که به ذهن افراد دیگری نرسیده باشد. پس در این مرحله باید ایده خود را ثبت کنید و مالکیت خود را اعلام کنید. برای این کار لازم است تحقیق کنید اگر ایده شما از قبل وجود داشته باشد ثبت آن کار سختی نیست می توانید به راحتی از موفقیت و نحوه پیشرفت دیگران از این ایده درس بگیرید اما اگر یک ایده جدید مانند ثبت یک اختراع تازه و یا یک ایده خلاق که در سطح ملی و بین المللی مشابه آن وجود ندارد را داشته باشیم نباید ریسک افشای آن را بپذیریم زیرا احتمال دزدیده شدن ایده شما وجود دارد.

توجه: پایگاه اطلاع رسانی مرکزمالکیت معنوی به آدرس اینترنتی http://iripo.ssaa.ir می باشد شما می توانید در این سایت مراحل ثبت اختراع خود را انجام داده و نسبت به مالکیت آن ادعا کنید.

 

✅ تهیه نمونه اولیه

بهتر است بدانیم که ایده های مختلفی در مفهوم استارتاپ وجود دارد که انجام هرکدام ازآن ها مسیر متفاوتی را دنبال می کند .مثلا ایده هایی که خدماتی هستند نیازی به نمونه اولیه ندارند اما ایده های آزمایشگاهی اصلی ترین گام مربوط به آن ها تهیه نمونه اولیه است. پس در ابتدا مشخص کنید که محصول نهایی شما چه چیزی خواهد بود و آیا امکان تولید نمونه اولیه وجود دارد یا خیر؟

بهتر است بدانیم که:

  • کارهای خدماتی نیازی به تولید نمونه اولیه ندارند اما تحقیقات درآن ها لازم است.
  • کارهای آزمایشگاهی به تولید نمونه اولیه نیاز دارند و تحقیقات نیز در آن ها لازم است.
  • ایده های اینترنتی برای تولید نمونه اولیه ساه تر است پس باید سرعت انجام آن بالا باشد.
  • تولید نمونه اولیه برای یک محصول خاص سخت تر است پس باید ایده آن افشا نشود.
  • تولید نمونه یک محصول باید همراه با تحقیقات لازم درباره بازاریابی و فروش آن محصول باشد.
    پس در حین مشخص کردن محصول نمونه خود نیاز جامعه ، واکنش افراد، استقبال و میزان فروش آن محصول را بررسی کنید و پس از تحقیقات لازم نمونه خود را تهیه کنید.

 

پیشنهاد ما: مشاوره کسب و کار + علت شکست کسب و کار اینترنتی

 

✅ عرضه نمونه به جامعه و بررسی بازار

در این مرحله شما با توجه به اینکه ایده خود را ثبت کرده اید می توانید ادعای مالکیت داشته باشید. در واقع می توانید هدف خود را توسعه دهید.
مثلا: نمونه اولیه را تولید کنید اگر نمونه شما یک محصول فیزیکی است ۱۰۰ نمونه از آن را تولید کرده و در اختیار افراد جامعه قرار دهید و هم زمان با آن فرم نظر سنجی نیز در اختیار آنان قرار دهید. فرم نظرسنجی شما می تواند موارد زیر را به همراه داشته باشد:

  1. کیفیت کاری محصول
  2. کیفیت ظاهری محصول
  3. کیفیت خدماتی محصول
  4. قیمت مناسب برای محصول
  5. پیشنهاداتی برای بالا بردن کیفیت محصول
  6. میزان تمایل مشتریان به محصول
  7. احتمال موفقیت در بازار
  8. نیاز ها و نواقص محصول

 

✅ ثبت ایده و محصول

در این مرحله ثبت شما و ادعای مالکیت شما در بین آشنایان و افراد دیگر کافی نیست بلکه باید به صورت قانونی ایده خود را به ثبت برسانید برای این کار به آدرس ثبت مالکیت معنوی که قبلا گفته شد بروید و نسبت به ثبت ایده و محصول خود اقدام کنید و مطمئن شوید که شخص دیگری از محصولات شما استفاده نمی کند. چیزی که در اینجا در مفهوم استارتاپ حائز اهمیت است هدف به همراه ریسک آن است شما باید نهایت تلاش خود را به کار بگیرید تا این ریسک ها را از بین ببرید.

 

✅ پیدا کردن سرمایه گزار

یکی ازمهم ترین وحیاتی ترین مرحله دراستارتاپ، پیدا کردن یک سرمایه گزار برای پروژه است تا بتواند ریسک سرمایه گزاری برای این ایده نو را بپذیرد. شاید در ابتدا سخت باشد زیرا در استارتاپ برخی ایده ها جدید و برخی از قبل درکشور های دیگر وجود داشته اند پس ممکن است بعد ازمدتی سرمایه گذار پیدا شود که باید نوع سرمایه گزاری آن ها مشخص شود.

 

چند نوع سرمایه گذار برای استارتاپ


استارتاپ

☑️ دوستان وخانواده

اولین نوع کار آفرینان سرمایه گذار که باید به آن ها نزدیک شد دوستان، خانواده و آشناهای شخصی هستند. آن ها براساس شناخت وعلاقه ای که به شما دارند بر روی ایده شما سرمایه گذاری می کنند. این نوع سرمایه گزاری پول زیادی را تامین نمی کند.

 

☑️ بانک ها و آژانس های دولتی

این ها سرمایه گذاران واقعی مانند بقیه موارد در این فهرست نیستند، اما می‌توانند منبع سرمایه باشند. بانک‌های سنتی به طور کلی منبع آسانی از سرمایه برای استارت آپ ها و تجارت های کوچک نیستند. با این حال، هنگامی که شما کشش را به دست می‌آورید، آن ها ممکن است کارت‌های اعتباری تجاری، خطوط اعتباری و وام‌های پیش‌پرداخت تجاری را پیشنهاد دهند.

 

☑️ سرمایه گذاران توانگر

سرمایه گذاران توانگر مایل به تامین مالی عملیات‌های کوچک‌تر نسبت به سرمایه کارآفرینانه (خطرپذیر) هستند، ممکن است در شرایط منعطف تر باشند و می‌توانند مقدار زیادی از ارزش‌ها و ارتباطات را ارائه دهند.
به سرمایه گذاران توانگر می‌توان به طور مستقیم در اینترنت، در رویدادهای جذب سرمایه ی زنده و از طریق معرفی از دیگر بنیانگذاران استارتاپ ها، نزدیک شد.

 

☑️ گروهای توانگر

گروه‌های توانگر در حال افزایش هستند و  محبوب‌تر و بیشتر سازماندهی شده‌اند. این ها گروه‌هایی از سرمایه گذاران توانگر هستند که با یکدیگر برای ایجاد سرمایه‌گذاری در استارتاپ ها هم‌کاری می‌کنند. این امر آن‌ها را قادر می‌سازد که بااعتماد به نفس بیشتری، با ابعاد کنترل بزرگ‌تر و با کم‌تر در معرض خطر قرار گرفتن سرمایه‌ گذاری کنند.

 

☑️ شتاب دهنده ها و تسهیل کنندگان رشد

این ماشین ها می‌توانند در نهایت دروازه ای به تنوعی از انواع سرمایه گذاران در این فهرست باشند. اگر در یکی از این برنامه‌ها پذیرفته شود، ممکن است در هر جایی از ۱۰۰۰۰ دلار تا ۱۲۰،۰۰۰ دلار پول دریافت کنید تا ایده شما را پرورش داده و کشش بدست آورند، در حالی که از دانش و منابع اضافی بهره می‌برند. اگر همه چیز به خوبی پیش ‌رود، شما سرمایه گذاران بزرگ‌تر را جذب خواهید کرد و در طول دوران آزمایشی خود به منابع مالی معرفی خواهید شد که می‌توانند کمک کنند شما را به سطح بعدی برسانند.

 

☑️ شرکت های سرمایه گذاری خطر پذیر

سرمایه گذاری های خطرپذیر، جام مقدس سرمایه گذاران برای جمع‌آوری کمک‌های مالی کار آفرینان هستند. آن‌ها با بیش‌ترین بررسی، بیش‌ترین قدرت رسیدن به موفقیت و به دست آوردن سهم بازار و خوشنامی بیشتر در هنگام دستیابی به اعتبار و قابلیت دید بیشتر می‌آیند.

 

پیشنهاد ما: کسب درآمد اینترنتی مطمئن + کسب درآمد بدون سرمایه

 

☑️ سرمایه گزاران شرکتی

سرمایه‌گذاری در استارت آپ ها از فواید بسیاری برای شرکت‌های بزرگ برخوردار است. از جمله حمایت از تعداد رشد خود، تنوع بخشیدن به دارایی‌ها و شناسایی استعداد و تکنولوژی که می‌تواند به آن‌ها کمک کند از تغییرات صنعت و درآمد و سود خود دفاع کنند. برخی از آن‌ها برای سرمایه‌گذاری در خارج از شرکت‌های نوپا سرمایه‌گذاری کرده‌اند. بیشتر آن‌ها برنامه های شتابدهنده و تسهیلات رشد خود را برای ایجاد این فرصت‌ها راه‌اندازی می‌کنند.

 

استارتاپ های موفق ایران

در اینجا چند استارتاپ که به موفقیت های خوبی در کشور ایران رسیدند را هم گذری می کنیم و توضیحات مختصری را بیان می کنیم و بر این یقین هستم که تک تک افراد ایران می توانند با تلاش، به جایی که این استارتاپ ها رسیده اند البته مدیرانشان برسند؛ پس ادامه مطلب را هم دنبال کنید:

۱- دیجی کالا

دیجی کالا بزرگترین شرکت خرده فروشی صورت اینترنتی در ایران است که در سال ۲۰۰۶ راه اندازی گردید. امروزه دیجی کالا، پر بازدید ترین سایت در خاورمیانه و بزرگترین سایت فروش محصولات دیجیتالی و الکترونیکی در ایران می باشد. این وب سایت در آغاز راه خود تنها به نقد و بررسی کالاهای دیجیتال نظیر موبایل و لپ تاب و … می نمود ولی با گذشت زمان به فکر فروش این محصولات در وب سایت خود افتاد تا به امروز که شاهد این هستیم که تقریبا کالایی نمانده که شما مشابه آن را در دی جی کالا یافت نکنید.

 

استارتاپ

 

۲- کافه بازار

این شرکت بزرگترین بازار انواع اپلیکیشن های گوشی های هوشمند در ایران می باشد. موسسان این استارتاپ توانسته اند میلیون ها کاربر، تبلیغات کنندگان اینرنتی و برنامه نویسان گوشی های هوشمند را از طریق بسترهایی مانند آپ استور بازار به یکدیگر متصل نمایند.

استارتاپ

 

۳- اسنپ
اسنپ یکی از استارتاپ های موفق و الهام گرفته شده از ایده خلاقانه Uber (بزرگترین شرکت تاکسی ‌رانی دنیا) است. این شرکت توانست با داشتن یک اپلیکیشن موبایل، افرادی که تمایل دارند تا به عنوان تاکسی فعالیت کنند را جذب کرده و با آنها همکاری داشته باشد. از طرفی با ارائه خدماتی با کیفیت بالا و پشتیبانی قوی به همراه هزینه پایین، مشتریان زیادی را به خود جذب نماید.
این شرکت که در سال ۱۳۹۳ توسط شهرام شاهکار، یک دانشجوی مهندسی برق دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان اولین استارت آپ ایرانی در زمینه ی حمل و نقل عمومی تاسیس شد.

 

پیشنهاد ما : اسنپ یا تپسی؟ تاکسی یاب هایی آنلاین رو به جلو

 

استارتاپ
اسنپ، اولین و بزرگترین شرکت نرم افزاری درخواست خودرو در ایران، در سال ۱۳۹۵ معادل ۲۰ میلیون یورو سرمایه از MTN دریافت کرد. جالب است بدانید که اسنپ از سال ۱۳۹۳ تاکنون با میانگین رشد ماهیانه ۱۰۰ درصدی توانسته به یکی از بازیگران اصلی تجارت ‌الکترونیک در ایران تبدیل شود. این اپلیکیشن ده ها هزار کاربر به‌عنوان راننده و صدها هزار کاربر به‌عنوان مسافر دارد.

 

۴- آپارات

از زمانی که وب سایت آپارات شروع به فعالیت نموده است ۵ سال می گذرد، این سایت در واقع بومی سازی شده‌ی سایت یوتیوب می باشد که با فیلتر بودن این شکبه جهانی در ایران آپارات توانسته به خوبی جایگزین مناسبی برای این وب سایت در داخل کشور باشد و از این طریق به درامد قابل توجهی دست پیدا کند. این سایت در سال ۸۰ تاسیس شد و در سال ۹۳ پس از تاسیس حساب کاربری رئیس جمهور در این سایت، آپارات رسما وارد دنیای پخش ویدیوی آنلاین شد. سایت آپارات از سایت های زیر مجموعه ی شرکت صبا ایده است، این شرکت مالک سایت هایی نظیر میهن بلاگ و سایت تبلیغات کلیکی صبا ویژه نیز می باشد.

استارتاپ

 

۵- علی بابا

علی بابا باسابقه‌ترین، بزرگ‌ترین و معتبرترین سامانه‌ی خرید اینترنتی بلیط هواپیما و قطار است. علی بابا نه تنها تمامی پروازهای ثبت شده در سیستم پروازهای بین‌المللی را که از مبدا یا مقصد تهران انجام می‌شود برای شما جستجو می‌کند، بلکه این جستجو را برای تمامی مقاصد پروازی و ایرلاین‌های خارجی که امکان خرید آنلاین بلیط آنها موجود است انجام می‌دهد. همچنین برای خرید بلیط چارتر، علی بابا مطمئن‌ترین گزینه است، چرا که استرداد آنلاین پروازهای کنسل شده را تضمین می‌کند.

استارتاپ

 

۶- دیوار

دیوار از محبوبترین و معروفترین استارتاپ های ایرانی به حساب می‌آید. این سایت یک سایت فروش محصولات دست دوم می باشد و کابران می‌توانند ابزار، لوازم و وسایلی که به آنها نیازی ندارند در این سایت به فروش برسانند. درج آگهی در این سایت هزینه ای ندارد ولی پس از مدتی که از ثبت آگهی شما می گذرد به دلیل اینکه ممکن است آگهی های مشابه ای بر روی آگهی شما قرار گیرد و یا پایان یک ماه رایگان بودن درج آگهی عملا دیده شدن آگهی شما با مشکل مواجه شود میتوانید با پرداخت هزینه ای اصطلاحا آگهی خود را نردبان کنید و دوباره آنرا به بالای لیست فروش در سایت منتقل کنید همچنین میتوانید آگهی خود را از نوع ویژه انتخاب کنید و با درج ستاره در کنار آگهی خود توجهات بیشتری را به سمت آن جلب نمایید.

استارتاپ

 

پیشنهاد ما: کسب و کار اینترنتی خود را چگونه شروع کنیم ؟

 

مطلب پایانی :
در این مقاله به توضیح استارتاپ و نحوه انجام ان پرداخته ایم. استارتاپ در واقع کلمه ای مدرن از شروع یک فعالیت است که بدنبال یک ایده مناسب و تحقیق و تلاش در آن زمینه به انجام می رسد. باید بداینم که فقط داشتن یک استارتاپ کافی نیست شما باید مراحل انجام از ایده تا سرمایه گذاری را به درستی دنبال کنید و امیدواریم که با دانستن مفهوم استارتاپ بتوانید ایده های نو در زمینه های مختلف را شکوفا کنید.

درباره ی

مطلب پیشنهادی

خرید شماره مجازی بلیزارد به تعداد دلخواه

گزارشی از سایت فالووران با استفاده از شماره مجازی بلیزارد می‌توانید رقابت را در بازاریابی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *